Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
wyndhamestatechardonnay_web.jpg
Art. nr
86432
Pris
112 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13 %

Vin > Vitt

Wyndham Estate Bin 222 Chardonnay

Georges Wyndham kom till New South Wales 1827 efter att ha lärt sig vinodling i Kanada, Frankrike och Italien. Han planterade sin första vingård 1828 och blev därmed pionjär i Hunter Valley och den australiensiska vinindustrin. Wyndham Estate är känt som ”The Triple Bin Company”. Detta innebär att man har tresiffriga Bin-nummer som namn på sina viner (Bin=fack, och hänvisade ursprungligen till den plats i vinkällaren som faten hade).

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
 • Land

  Australien

 • Producent

  Orlando Wyndham

 • Druva

  Chardonnay

 • Doft

  Frisk melon och vit persika blandas med mjuka ek- och smörtoner.

 • Smak

  Rik smak med en frisk och krispig textur, där den krämiga mjukheten balanseras av melon- och persikokaraktären. Vinet är komplext och generöst, och visar den typiskt robusta stilen för australisk chardonnay.

 • Passar till

  Utmärkt till kraftiga fiskrätter med smakrika tillbehör.

 • Övrigt

  Skörd nattetid då temperaturen är lägre gjorde att de friska fruktaromerna lättare kunde bevaras. Druvorna krossades och endast den frirunna druvjuicen användes. För en del av juicen användes olika tekniker för att få fram den komplexitet som finns i vinet. Som exempel kan nämnas jäsning med skalpartiklar under kontrollerad temperatur, mognad på ekfat och delvis malolaktisk jäsning. Den mjuka frirunna juicen har på så sätt kompletterats med rika och krämiga karaktärer.

  Wyndham Estate Bin 222 Chardonnay finns i Systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas på systembolaget.se

  www.wyndhamestate.com