Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Terra Franca White_8064

Vin - Vitt

Terra Franca White

Sogrape Vinhos är ett familjeorienterat företag med internationell utblick. De fokuserar på att producera viner av bästa kvalitet, med stor innovation och är måna om att utveckla det portugisiska varumärkt globalt.

 • Färg

  Ljus, klar halmgul

 • Doft

  Fräsch, fruktig och aromatisk med inslag av tropisk frukt och toner av banan, persika och passionsfrukt

 • Smak

  Härlig fräschör, eleganta aromer av banan, persika och passionsfrukt

 • Passar till

  Vinet är idealiskt till lättare rätter som fiskrätter, skaldjur och sallader. Även perfekt att avnjutas på egen hand eller som en apéritif.

 • Land

  Portugal

 • Druva

  Fernao Pires, arinto och cercial

 • Alkoholhalt

  12%

 • Årgång

  2016

Volymer

Art. Nr Restaurangsortiment

Volym 750 ml

Pris kr

Sogrape Vinhos föddes ur viljan och modet hos en grupp vänner i en svår ekonomisk- och politiska miljö 1942. De beslöt sig för att satsa allt på en visionär man med en stor vision. Att skapa och utveckla ett innovativt vinföretag med en skillnad, ett företag som skulle främja portugisiska viner i en global värld.

Denna vision tillhörde Fernando van Zeller Guedes, vars karaktär och kraftfulla personlighet banade väg för en lyckad satsning. En satsning som många från början trodde var dömt att misslyckas. Men Fernandos enastående framsynthet resulterade i ett av de första globala portugisiska vinvarumärkena - Mateus Rosé. Ett vin som idag säljs i över 120 länder.

Viljan att förnya och med en ambition att göra saker annorlunda med respekt för traditioner, värderingar, etik och ansvar markerade födelsen av en organisation som har visat sig kunna bevara sin grundares vision och anpassa sig till dagens föränderliga tider. I dag leds Sogrape av tredje generationen och är allt närmare sin grundares mål: att föra ut portugisiska vinvarumärken av världskvalitet.

Efter skörden av druvorna till Terra Franca White krossas och pressas druvorna försiktigt, den klara musten jäses i rostfria ståltankar vid 14-16°C. Sedan får vinet mogna en tid för att få önskad kvalitet. Ett fräscht friskt vin som ska drickas ungt. Vinmakare är Miguel Pessanha.

"Make a New Friend Every Day"