Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
stonesauvblanc_web.jpg
Art. nr
6311
Pris
115 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13 %
Socker
Mindre än 3 g/l
Art. nr
6311
Pris
63 kr
Volym
375 ml
Alkoholhalt
13 %
Socker
Mindre än 3 g/l

Vin > Vitt

Stoneleigh Sauvignon Blanc

Stoneleighs Sauvignon Blanc är ett friskt, stilfullt och klassiskt vin med fräschör och smakrikedom. Kombinationen av de klassiska, druvtypiskt örtiga aromerna och den solmogna tropiska frukten ger ett vin som är både lämpat att njuta som det är men även med oändlig potential i matchningar med ost, och mat.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Köp på Systembolaget
 • Land

  Nya Zeeland

 • Producent

  Stoneleigh

 • Region

  Marlborough

 • Druva

  Sauvignon blanc

 • Doft

  Aromatiskt, uttrycksfullt vin med generöst örtig doft av vinbärsblad, nässlor och krusbär men även solmogen passionsfrukt, citronkräm och key lime.

 • Smak

  Ungt, torrt och smakrikt med frisk syra, otroligt bra koncentration ochdruvtypisk örtiga inslag ihop med nypressad lime samt tropisk frukt i form av nashipäron och passionsfrukt i den långa, saftiga eftersmaken.

 • Passar till

  Skaldjur, hummersoppa, bouillabaisse, brieost samt getostsallad med gröna tomater, avokado och passionsfruktskärnor.

 • Övrigt

  Nya Zeeland är ett ungt men ambitiöst vinland. I Marlborough, den nordligaste spetsen på sydön, började man odla druvor först 1973. Med 2400 soltimmar om året och karg jordmån visade det sig att området lämpade sig ypperligt för vinodling. Stoneleigh's viner är idag världsberömda för sina friska, fokuserade och livfulla viner. Stoneleigh ligger i Rapaura, i Wairau-dalen, och deras odlingar är en del av ett anmärkningsvärt vinodlingsområde med så kallade solstenar i vingårdarna. Dessa hjälper till både att dränera vingårdarna samt att fånga solens värme och moderera temperaturen på natten vilket ger druvorna möjlighet att utveckla rika, intensiva smaker. Stenarna har inspirerat till Stoneleigh’s namn och är en spännande del av områdets historia. De är kvarlämningar från bädden av en uråldrig flod som runnit här. Man har en filosofi om minimal intervention i vingårdarna och detta säkerställer att varje odlingsplats  speglas i flaskan. Stoneleigh jobbar 100 % hållbart och är stolta innehavare av den världsledande certifieringen SWNZ, Sustainable Winegrowing NZ, etablerad 1997.