Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
stoneleigh_riesling.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur

Vin > Vitt

Stoneleigh Riesling

99 kr,
art.nr. 6498

Stoneleigh Vineyards ligger i området Marlborough på den nordligaste spetsen av Nya Zeelands sydö. Detta kultområde i vinvärlden började man först 1973 att plantera vinrankor. Kombinationen med flest antal soltimmar på Nya Zeeland, 2400 per år, plus den kariga jordmånen ger mycket gynnsamma vinodlingsförutsättningar. De stora stenarna som täcker marken ger en bra dränering och fungerar som värmestabilisatorer under de kalla nätterna då stenarna behåller värmen från dagens solljus och skyddar mot eventuell frost.

 • Land/Region

  Nya Zeeland /Marlborough

 • Producent

  Stoneleigh

 • Alkoholhalt

  12 %

 • Årgång

 • Druva

  Riesling

 • Doft

  Ungdomlig, fruktig doft med inslag av päron, vingummi, passionsfrukt och lime.

 • Smak

  Torrt, mycket friskt vin med viss sötma, inslag av päron, ananas, vingummi och citron.

 • Passar till

  Passar utmärkt till löjrom, naturella skaldjur och kokt samt ångad fisk. Gemensamt för dessa rätter är att de har en viss sötma, vilket balanseras av den lilla restsötma som finns i vinet och ger en förträfflig kombination.

Druvorna plockades i Marlborough i början av maj. Frukten har hanterats försiktigt och sedan kalljästs, vilket ger en mer utdragen jäsningstid. Detta bidrar till ett mer smakrikt vin. Jäsningen avbröts för att behålla en liten restsötma i vinet. Därefter följer en kort tid på rostfria temperaturkontrollerade ståltankar.

www.stoneleigh.co.nz