Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
stoneriesling_Web.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur

Vin > Vitt

Stoneleigh Riesling

99 kr,
art.nr. 6498

Stoneleighs Riesling bjuder på smakrikedom och finess med en frisk syra balanserad av svag restsötma. Servera vinet svalt som det är eller till sushi, asiatsiaka anrättningar och mat med viss kryddhetta.

 • Land/Region

  Nya Zeeland /Marlborough

 • Producent

  Stoneleigh

 • Alkoholhalt

  11 %

 • Årgång

 • Druva

  Riesling

 • Doft

  Ungdomlig, fruktig doft med inslag av päron, vingummi, passionsfrukt och lime.

 • Smak

  Saftig och koncentrerad riesling med liten sötma och fin balans. I karaktären rökiga mineraler, vit persika, kiwi, krusbär, limezest, asiatiskt päron och vit nektarin.

 • Passar till

  Till sushi, fiskrätter med asiatiska inslag, gratinerad hummer, skaldjur och anrättningar med viss kryddhetta.

Nya Zeeland är ett ungt men ambitiöst vinland. I Marlborough, den nordligaste spetsen på sydön, började man odla druvor först 1973. Med 2400 soltimmar om året och karg jordmån visade det sig att området lämpade sig ypperligt fövinodling. Stoneleigh's viner är idag världsberömda för sina friska, fokuserade och livfulla viner. Stoneleigh ligger i Rapaura, i Wairau-dalen, och deras odlingar är en del av ett anmärkningsvärt vinodlingsområde med så kallade solstenar i vingårdarna. Dessa hjälper till både att dränera vingårdarna samt fånga solens värme och moderera temperaturen på natten vilket ger druvorna möjlighet att utveckla rika, intensiva smaker. Stenarna har inspirerat till Stoneleigh's namn och är en spännande del av områdets historia. Det är kvarlämningar från bädden av en uråldring flod som runnit här. Man har en filosofi om minimal intervention i vingårdarna och detta säkerställer att varje odligsplats speglas i flaskan. Stoneleigh jobbar 100 % hållbart och är stolta innehavare av den världsledande certifieringen SWNZ, Sustainable Winegrowing NZ, etablerad 1997. 

Druvorna skördas omsorgsfullt i början av maj vid perfekt mognad och pressas direkt. Vinet är sedan jäst vid låg temperatur på rostfria ståltankar. Man har avbrutit jäsningen för att bibehålla några gram restsötma i vinet. Det får sedan vila på ståltank innan buteljering.