Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
stonepinotgris_web.jpg
Art. nr
71657
Pris
123 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5 %

Vin > Vitt

Stoneleigh Pinot Grigio

Stoneleigh Vineyards ligger i området Marlborough på den nordligaste spetsen av Nya Zeelands sydö. Detta kultområde i vinvärlden började man först 1973 att plantera vinrankor. Kombinationen med flest antal soltimmar på Nya Zeeland, 2400 per år, plus den karga jordmånen ger mycket gynnsamma vinodlingsförutsättningar. De stora stenarna som täcker marken ger en bra dränering och fungerar som värmestabilisatorer under de kalla nätterna då stenarna behåller värmen från dagens solljus och skyddar mot eventuell frost.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Köp på Systembolaget
 • Land

  Australien

 • Producent

  Stoneleigh

 • Region

  Marlborough

 • Druva

  Pinot grigio

 • Doft

  Frisk med inslag av frukt

 • Smak

  Ett vin som är friskt med inslag av päron, nektarin, persika och tropisk frukt

 • Passar till

  Passar utmärkt som apéritif och till maträtter med ljust kött eller skaldjur.

 • Övrigt

  Denna väldoftande, välgjorda pinot grigio är skapad av druvor som är skördade när med hög fruktintensitet för att få en riktigt fräsch men mogen frukt. Druvorna plockades i Wairau Valley på den norra sidan av Marlboroughs Wairau Valley, både för hand och med maskin från mitten till slutet av april.

  Druvorna krossades försiktigt och druvjuicen har fått rinna långsamt och med ett naturligt flöde. Efter det följde en långsam jäsningsprocess med utvald aromatisk jäst på ståltankar för att behålla regionens och druvans typiska karaktär. Det ger ett fräscht, fruktigt och krispigt vin med god syra och personlig karaktär.

  Stoneleigh Pinot Grigio finns i Systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas på systembolaget.se

  www.stoneleigh.co.nz