Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
stoneleighchardo_web.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur

Vin > Vitt

Stoneleigh Chardonnay

119 kr,
art.nr. 6427

Stoneleighs viner är krispiga och fräscha och framställda på noggrant utvalda druvor. Sin chardonnay lagrar man något på ekfat för fyllighet, en smörig textur och nötig karaktär. Ett fantastiskt vin att matcha till mat!

 • Land/Region

  Nya Zeeland/Marlborough

 • Producent

  Stoneleigh

 • Alkoholhalt

  13,5 %

 • Årgång

 • Druva

  Chardonnay

 • Doft

  Fruktig, inbjudande doft med balanserad fatkaraktär. Bakad citron, mandarin, mango och ananas med inslag av skirat smör och kanderade mandlar.

 • Smak

  Medelfylligt, torrt, balanserat och saftigt med karaktär av mandarin, ananas, mango, gula äpplen, cantalopupe och kanderade citronskal ihop med brynt smör, vanilj och rostade mandlar.

 • Passar till

  Njut som det är eller till krämig jordärtskockssoppa, smörstekt gös med potatispuré, vitello tonnato, citronkyckling eller hemlagad falafel med lime- och myntayoghurt, hummus och tabbouleh.

Nya Zeeland är ett ungt men ambitiöst vinland. I Marlborough, den nordligaste spetsen på sydön, började man odla druvor först 1973. Med 2400 soltimmar om året och karg jordmån visade det sig att området lämpade sig ypperligt för vinodling. Stoneleigh's viner är idag världsberömda för sina friska, fokuserade och livfulla viner. Stoneleigh ligger i Rapaura, i Wairau-dalen, och deras odlingar är en del av ett anmärkningsvärt vinodlingsområde med så kallade solstenar i vingårdarna. Dessa hjälper till både att dränera vingårdarna samt att fånga solens värme och moderera temperaturen på natten vilket ger druvorna möjlighet att utveckla rika, intensiva smaker. Stenarna har inspirerat till Stoneleigh’s namn och är en spännande del av områdets historia. De är kvarlämningar från bädden av en uråldrig flod som runnit här. Man har en filosofi om minimal intervention i vingårdarna och detta säkerställer att varje odlingsplats speglas i flaskan. Stoneleigh jobbar 100 % hållbart och är stolta innehavare av den världsledande certifieringen SWNZ, Sustainable Winegrowing NZ, etablerad 1997.

Druvorna skördas omsorgsfullt vid perfekt mognad och pressas. Musten jäses vara 60% på ekfat, resten på ståltankar. Större delen av vinet lagras sedan på 8 månader på franska ekfat ihop med jästfällningen- detta ger krämig textur och ytterligare karaktär till vinet