Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
stoneleigh_chardonnay.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur

Vin > Vitt

Stoneleigh Chardonnay

119 kr,
art.nr. 6427

Stoneleigh Vineyards ligger i området Marlborough på den nordligaste spetsen av Nya Zeelands sydö. Detta kultområde i vinvärlden började man först 1973 att plantera vinrankor. Området blev tidigt planterat med druvan Sauvignon Blanc som visade sig trivas utmärkt i det tempererade klimatet. Kombinationen med flest antal soltimmar på Nya Zeeland, 2400 per år, plus den karga jordmånen ger mycket gynnsamma vinodlingsförutsättningar. De stora stenarna som täcker marken ger en bra dränering och fungerar som värmestabilisatorer under de kalla nätterna då stenarna behåller värmen från dagens solljus och skyddar mot eventuell frost.

 • Land/Region

  Nya Zeeland/Marlborough

 • Producent

  Stoneleigh

 • Alkoholhalt

  13.5 %

 • Årgång

  2018

 • Druva

  Chardonnay

 • Doft

  Fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av gula äpplen, smör, nötter, ananas och mandarin.

 • Smak

  Torrt, fruktigt, smakrikt vin med rostad fatkaraktär, inslag av gula äpplen, mandarin, aprikos, nötter och lime.

 • Passar till

  Passar utsökt till krämiga soppor där syran i vinet balanserar upp fetman i soppan. Även halstrade fisk och skaldjursrätter är goda kombinationer.

Sauvignon Blanc är idag Nya Zeelands mest odlade druva tätt följd av Chardonnay. Även svårodlade druvsorter som Pinot Noir och Riesling har fått sitt fäste i Marlborough.

De mogna, smakrika druvorna plockades i Rapaura, på den norra sidan av Marlboroughs Wairau Valley från mitten av april. 40% av musten är jäst i rostfria ståltankar och 60% på ekfat. Större delen av vinet har lagrats i franska ekfat på jästfällningen i 8 månader.

www.stoneleigh.co.nz