Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
rdmcalasole_web.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur

Vin > Vitt

Calasole Vermentino Maremma Toscana DOC

119 kr,
art.nr. 83176

Närheten till havet och de många soltimmarna har gjort Maremma känt som ”Italiens Kalifornien”. Här trivs den lokala gröna druvan vermentino ypperligt och levererar friska, fruktiga vita viner perfekt både till mingel och mat. Först våren 2012 fick Maremma Toscana DOC status så det är ett ”up and coming” region

 • Land/Region

  Italien/Maremma Toscana, Maremma Toscana DOC

 • Producent

  Rocca di Montemassi

 • Alkoholhalt

  12.5 %

 • Årgång

 • Druva

  Vermentino

 • Doft

  Ren och frisk doft av vita blommor, citrus, gul stenfrukt samt en liten saltstänkt rökig mineralton

 • Smak

  Torrt, lätt och fräscht vitt vin med en skön krämighet, saftig fruktighet och en frisk men balanserad syra. I karaktären bjuds vi på päron, krusbär, limezest, lakritsrot och vita blommor.

 • Passar till

  Njut av ett svalt glas som det är, på minglet innan buffén eller servera till hummersallad, kräftor, räkor och vit fisk men även milda ostar, pastarätter eller vegetariskt.

Egendomen Rocca di Montemassi är en milstople i en ung apellation, det soliga Maremmas, historia. Detta är en magisk plats nära den italienska kustens glittrande hav med ett lantligt, orört och dynamiskt landskap. Här betar de berömda biffdjuren på roströda jordar och svalkas i den stekande sommarhettan av medelhavets svepande havsbris. Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Man har i flera generationer framställt fantastiskt vin med kärlek, ambition och passion.

1999 förvärvade familjen Zonin Rocca di Montemassi, en hela 420 hektar stora egendom i Maremma varav 180 hektar är planterade med vinstockar. Här har man ett särskilt fokus på ekologisk hållbar odling och vinframställning. Hundratals olivträd, oelander, korkekar och tallar har planterats av familjen för att återupprätta landsbygdens mångfald och identitet. Tillsammans med sangiovese och vermentino med sin tydliga toscanska identitet odlas även syrah, cabernet sauvignon, petit verdot, merlot samt den gröna druvan viognier. 

Vermentinodruvorna till Calasole skördas för hand i början på september. De pressas försiktigt och jäsningen sker sedan på rostfria ståltankar. Man fermenterar vid låg temperatur (18-22) för att bevara druvans subtila aromer och smaker. Vinet får till sist ligga sex månader på sin jästfällning, så kallad sur lie, för att få sin unika krämiga karaktär och elegans innan det buteljeras.