Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Rocca di Montemassi Calasole Vermentino_8044
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur

Vin > Vitt

Rocca di Montemassi Calasole Vermentino

119 kr,
art.nr. 83176

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion. Rocca di Montemassis egendom är en "milstolpe" i Maremmas historia. Det är en plats där man kan uppleva återfödelsen av ett lantligt, orört och dynamiskt landskap - en plats som inte kan jämföras med någon annan plats i världen.

 • Land/Region

  Italien/Maremma Toscana, Maremma Toscana DOC

 • Producent

  Rocca di Montemassi

 • Alkoholhalt

  12.5 %

 • Årgång

 • Druva

  Vermentino

 • Doft

  Vita blommor, kryddiga toner och inslag av knappt mogen frukt

 • Smak

  Fruktigt, nyanserat vin med frisk smak, toner av gråpäron, honungsmelon, krusbär, lime, mineral och örter.

 • Passar till

  Vinets trevliga friskhet gör det till ett idealiskt komplement till kräftdjur, räkor och vit fisk

Etruskerna var de första att plantera vinrankor i deras mark och banden till jorden och rankorna är fortfarande lika starka. I själva verket har vinstockarna funnits från tiden för romarna till Aldobrandeschi, från Salinbeni till Bichi och från Malaspina till modern tid.

Rocca di Montemassi representerar hjärtat av Maremma och dess folk: det är ett land fullt av kontraster och underverk, där Toscanas sol spelar en viktig roll i mognaden av druvorna, där havsbrisen sötar skörden och där jorden ger näring och värmer åt växternas rötter. Vingården är på 160 ha och här odlar man druvorna sangiovese, cabernet sauvignon, cabernet franc, vermentino, merlot, syrah, petit verdot och viogner. Vinmakaren heter Federico Giovannetti.

Druvorna till Calasole skördades för hand i början på september. Druvorna pressades försiktigt och jäsningen har skett på rostfria ståltankar vid en låg temperatur på 18-22° C för att bevara maximalt av de subtila smakerna. Vinet har sedan fått ligga sex månader på sin jästfällning för att få sin unika karaktär och elegans innan det buteljeras.

Rocca di Montemassi Calasole Vermentino finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i butik eller på  systembolaget.se

www.roccadimantemassi.it
www.zonin.it