Är du 25 år eller äldre?

pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Tenuta Ca'Bolani Pinot Grigio-1.jpg

Vin - Vitt

Pinot Grigio Tenuta Ca’Bolani

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Färg

  Klar halmgul färg

 • Doft

  Fräsch och ungdomlig, med inslag av akacia blommor och subtila kryddiga toner

 • Smak

  Tilltalande, fylligt och välbalanserat vin

 • Passar till

  Gott till vegetariska aptitretare, fisk, ljust kött och alla grönsaksbaserade rätter

 • Land

  Italien

 • Region

  Cervignano del Friuli, Friuli DOC Aquileia

 • Druva

  Pinot grigio 100%

 • Alkoholhalt

  12.5%

 • Årgång

  2017

Volymer

Art. Nr Restaurangprodukt

Volym 750 ml

Pris kr

Tenuta Ca'Bolanis vingård är belägen i Cervignano del Friuli i distriktet Aquileia. Det är här Italiens bästa Pinot Grigio har sitt ursprung, långt upp i den nordöstra delen av landet (Friuli) där vinerna är mer koncentrerad och aromatisk på grund av de svala och kuperade förhållandena.

Tenuta Ca 'Bolani åtnjuter närheten till havet och de vindar som blåser in från Grado lagunen vilket ger fina förutsättningar för vinodling. Vingården är på 634 ha och här odlar man druvorna glera, pinot grigio, pinot bianco, friulano, traminer aromatico, sauvignon, sauvignon blanc, chardonnay, müller thurgau, merlot, cabernet sauvignon och refosco dal peduncolo rosso. Vinmakaren heter Marco Rabino.

Till Pinot Grigio Superiore har druvorna krossats och pressats mycket försiktigt för att bevara den goda smaken. Jäsningen sattes igång av en speciell utvald jäst och sedan fick fortsätta att jäsa i temperaturreglerade tankar vid 18-20°C. Den långsamma jäsningen bevarar druvans delikata frukt och dess typiska egenskaper.

www.cabolani.it

"Respect for the Roots and History of a Brand is Decisive"