Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Moselland Riesling Spätlese web.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Asiatiskt

Vin > Vitt

Moselland Riesling Spätlese

72 kr,
art.nr. 6657

Moselland eG är det största kooperativet i Tyskland med över 2500 medlemmar som kultiverar hela 2300 ha mark. Kooperativet startade 1968 och bytte namn 1986 till Moselland. 2004 tog de över tre andra kooperativ och finns idag också representerade i Pfaltz, Rheinhessen, Nahe och självklart Mosel där huvudkontoret ligger.

 • Land/Region

  Tyskland/Mosel-Saar-Ruwer

 • Producent

  Moselland EG

 • Alkoholhalt

  8.5 %

 • Årgång

 • Druva

  Riesling

 • Doft

  Doften är den typiska för rieslingdruvan. Frisk och fruktig med toner av citrus och tropiska frukter.

 • Smak

  Fyllig och rund smak med mogen sötma och bra syra. Inslag av persika och tropiska frukter. Ett mycket behagligt rieslingvin

 • Passar till

  Passar utmärkt till kycklingrätter och asiatisk mat. Även till lax och skaldjur i olika former. Kan med fördel serveras som aperitif

Vinmakaren är den unga och kreativa Manuel Brixius. Moselland har ett mycket gott rykte för sina viner som håller en hög och jämn kvalitet till priser som konsumenterna accepterar.

Spätlese på etiketten betyder att ett vin av högre kvalitet och vinet är gjort på druvor som skördats efter huvudskörden. Det ger vinet en mer utvecklad doft och smak. Ordagrant innebär uttrycket sen skörd.

Druvorna till Moselland Reisling Spätlese växer i skifferjord vilket ger en härlig mineralton till vinet. Servera gärna till asiatsik mat där sötman i vinet möter sötman i maten och ger vinet en krispig, frisk karaktär. Mycket gott även till fruktsallad eller som aperitif.

Moselland Riesling Spätlese på Systembolaget

www.moselland.de