Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
mosellandrieslingspatlese_web.jpg
Art. nr
6657
Pris
75 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
8.5 %
Socker
39 g/l

Vin > Vitt

Moselland Riesling Spätlese

Klassisk Moselriesling på sent skördade druvor med rika smaker, frisk syra, djup fruktighet och trevlig restsötma som gör vinet till en utmärkt aperitif eller partner till rökt, salt eller kryddstark gastronomi.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Köp på Systembolaget
 • Land

  Tyskland

 • Producent

  Moselland EG

 • Region

  Mosel

 • Druva

  Riesling

 • Doft

  Inbjudande doft av päronsplitt, aprikoser och ananassorbet men även en spännande rökig mineralton som drar åt diesel-typisk för druvan.

 • Smak

  Finlemmat och charmigt vin med bra balans mellan frisk syra och sötma. I karaktären vit nektarin, ananassorbet, bakad citron, asiatiska päron, apelsinblom samt en trevlig grapebeska och en lång och ren eftersmak.

 • Passar till

  Till all typ av rimmad, gravad eller rökt fisk, till indiskt, asiatiskt, thai, men även till exempel en fyllig och lite söt jordärtskocksoppa serverad med ostkex och timjan fungerar utmärkt.

 • Övrigt

  Moselland EG är det största kooperativet i Tyskland med över 2500 medlemmar som tillsammans kultiverar hela 2300 ha mark. Kooperativet startade redan 1968 och 1986 bytte man namn till Moselland. 2004 tog man över ytterligare fyra andra kooperativ och finns idag representerade i både Pfalz, Rheinhessen, Nahe och Mosel där huvudkontoret ligger. Vinmakare är den unga och kreativa Manuel Brixius. Moselland har ett grundmurat gott ryckte för sina viner och håller en hög och jämn kvalitet till moderata priser, något som konsumenterna uppskattar. 

  Detta vin har en klassisk tysk kvalitetsbeteckning- så kallat prädikat. Detta vin är en "Spätlese". Spätlese på etiketten betyder att vinet är gjort på kvalitetsdruvor och indikerar druvornas sockerhalt, mustvikt, vid skördetillfället. Spätlese är ett vin av högre kvalitet gjort på druvor som skördats efter huvudskörden. "Spätlese" betyder just "sen skörd" på tyska. Detta förfarande ger mognare, sötare druvor och i vinnet blir resultatet en större koncentration, djup och en mer utvecklad doft och smak.