Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
MosellandRieslingKabinett7116.jpg
Fisk & skaldjur
Vegetariskt
Asiatiskt

Vin > Vitt

Moselland Riesling Kabinett

69 kr,
art.nr. 5135

Moselland eG är det största kooperativet i Tyskland med över 2500 medlemmar som kultiverar hela 2300 ha mark. Kooperativet startade 1968 och bytte namn 1986 till Moselland. 2004 tog de över tre andra kooperativ och finns idag också representerade i Pfaltz, Rheinhessen, Nahe och självklart Mosel där huvudkontoret ligger.

 • Land/Region

  Tyskland/Mosel, Prädikatswein

 • Alkoholhalt

  8%

 • Årgång

  2018

 •  

   

 • Druva

  Riesling

 • Doft

  Fin och fruktig doft med tydliga rieslingaromer.

 • Smak

  Smaken har en fräsch krispighet och fin sötma balanserad av den typiska rieslingsyran. Ett vin med elegans.

 • Passar till

  Vinet passar utmärkt till kycklingrätter och asiatisk mat tex. sushi samt till lax och skaldjur i olika former.

Vinmakaren är den unga och kreativa Manuel Brixius. Moselland har ett mycket gott rykte för sina viner som håller en hög och jämn kvalitet till priser som konsumenterna accepterar.

Kabinett på etiketten betyder kvalitetsdruvor som är skördade i samband med huvudskörden.

Druvorna till Moselland Riesling Kabinett växer i skifferjord vilket ger en härlig mineralton till vinet. Servera gärna till asiatsik mat där sötman i vinet möter sötman i maten och ger vinet en krispig, frisk karaktär. Mycket gott även till fruktsallad eller som aperitif.

Moselland Riesling Kabinett på Systembolaget

www.moselland.de