Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Gustav organic.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Vegetariskt
Asiatiskt

Vin > Vitt

Gustav Organic - EKO & vegan

69 kr,
art.nr. 6950

Moselland eG är det största kooperativet i Tyskland med över 2500 medlemmar som kultiverar hela 2300 ha mark. Kooperativet startade 1968 och bytte namn 1986 till Moselland. 2004 tog de över tre andra kooperativ och finns idag också representerade i Pfaltz, Rheinhessen, Nahe och självklart Mosel där huvudkontoret ligger.

 • Land/Region

  Tyskland/Mosel-Saar-Ruwer

 • Producent

  Moselland

 • Alkoholhalt

  8.5 %

 • Årgång

  2018

 • Druva

  Riesling, elbling och müller-thurgau

 • Doft

  Fruktig, blommig doft med inslag av gula päron, äppelblommor, kryddor och apelsin.

 • Smak

  Fruktig, blommig smak med sötma, inslag av gula päron, äppelblommor, vingummi och citrus.

 • Passar till

  Passar som apéritif och somriga sallader som t.ex kycklingsallad samt till asiatisk mat som innehåller hetta och sötma.

 • Ekologisk

  Ja

 • Vegan

  Ja

Moselland har ett mycket gott rykte för sina viner som håller en hög och jämn kvalitet till priser som konsumenterna accepterar. Efterfrågan på ekologiska viner har länge varit stor i Sverige och därför tog Moselland ett strategiskt beslut för många år sedan att få vinbönderna att gå över till ekologisk odling. Marken måste vara fri från kemikalier under minst tre år innan det kan gå över till ekologiskt odlade druvor.

Skörden till detta vin var näst intill perfekt efter ett varmt och torrt år med regnskurar i slutet på sommaren. Druvorna till Gustav Organic valdes ut med största omsorg. Mognadsgraden på druvorna blev optimal vilket har resulterat ett charmigt, aromatiskt, fruktdrivet vin med fin balans. Vinmakare är Dominik Meyer.

Vinodling i Mosel har långa traditioner och går tillbaka ca 2000 år och kom dit med Romarna. Jordmånen karaktäriseras av mjuk skiffer vilket ger mycket bra drenering av vatten och bevarar samtidigt värmen i jorden. Klimatet är relativt svalt och den långa mognadssäsongen låter druvorna sitta kvar i solen till sen höst och uppnå en perfekt mognadsgrad.

Moselland Organic på Systembolaget

www.moselland.de