Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
gustav riesling trocken.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra

Vin > Vitt

Gustav Riesling Trocken

69 kr,
art.nr. 6003

Moselland eG är det största kooperativet i Tyskland med över 2500 medlemmar och de kultiverar hela 2300 ha mark. Kooperativet startade 1968, bytte namn 1986 till Moselland och 2004 tog de över tre andra kooperativ och finns idag också representerade även i Pfaltz, Rheinhessen, Nahe och Mosel där huvudkontoret ligger.

 • Land/Region

  Tyskland/Rheinhessen

 • Producent

  Moselland eG

 • Alkoholhalt

  12.5 %

 • Årgång

  2018

 • Druva

  Riesling

 • Doft

  Intensiv doft av gröna äpplen, persika och aprikos

 • Smak

  Krispig och elegant med smak av gröna äpplen och persika samt en uppfriskande syra

 • Passar till

  Passar umärkt till grillat fläskkött, lax och kryddiga asiatiska rätter. Även som en sval apéritif. Servera väl kyld.

Vinmakaren är den unga och kreativa Manuel Brixius. Moselland har ett mycket gott rykte för sina viner som håller en hög och jämn kvalitet till priser som konsumenterna accepterar.

Gustav Riesling Trocken kommer från distriktet Rheinhessen i Tyskland. Detta område är Tysklands största vinodlingsområde och här växer Rieslingdruvan på ett 4000 ha stort område vilket representerar 15% av det totala vinodlingsområdet i Rheinhessen.

Efter mjukpressing av druvorna, rening av musten och tillsättning av utvald jäst så får vinet jäsa långsamt under kontrollerad temperatur i ståltankar. Efter jäsningen ligger jästen kvar i tankarna under tre månader ("sur lie") för att förhöja komplexiteten.