Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
jcwahwhite_web.jpg
Art. nr
79919
Pris
99 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13 %

Vin > Vitt

Jacob's Creek Wah

Specialdesignat sushivin - Jacob's Creek Wah. Vinet är resultatet av ett unikt samarbete mellan japanen Mamoru Sugiyama och australienska Rebekah Richardson.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Chardonnay, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc

 • Doft

  Aromatisk fruktig doft av päron, persika, krusbär och citrus

 • Smak

  Kryddig med mjuka inslag av päron, persika och citrus. En fräsch, fyllig känsla med balanserad eftersmak

 • Passar till

  Specialdesignat vin till sushi och det japanska köket. Serveras väl kyld.

 • Övrigt

  Ett projekt och storsatsning som pågått under ett par års tid. Mamoru är fjärde generationen av sushikockar i familjen och ägare till topprestaurangen Ginza Sushi Kou Honten. Restaurangen ligger i det fashionabla Ginzadistriket i Tokyo och innehar en av de åtråvärda stjärnorna från Guide Michelin.

  Rebekah Richardson är en av de unga och mycket framstående vinmakarna på Jacob's Creek Wines i Australien.Tillsammans har de under lång tid skapat Jacob's Creek Wah. Ett arbete som startade redan ute i vingården för att få fram rätt karaktär på druvorna.

  Sushi, sashimi och det japanska köket är sedan många år omåttligt populärt över hela världen för sina rena, distinkta och naturliga smaker. Smaker som kräver lite extra eftertänksamhet att matcha mot vin. Jacob's Creek Wah är gjord på druvor från Adelaide Hills speciellt för att passa perfekt till soyasås, dashi (en buljong som utgör ett fundament i den japanska matlagningen) men framför allt till sushi. Här har de fokuserat på de smaker i vinet som balanserar det söta, syrliga och salta ihop med texturen i det japanska köket.

  Jacob's Creek Wah är gjort på druvorna Chardonnay, Pinot Grigio och Sauvignon Blanc och vinet har en restsockerhalt på 2 gram per liter och en alkoholhalt på 13%. Ett helt perfekt vin till sushi!

  Jacob's Creek Wah finns i Systembolagets beställningssortiment, art.nr 79919.