Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
jcunoakedchardonnay_web.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur

Vin > Vitt

Jacob's Creek Unoaked Chardonnay

79 kr,
art.nr. 6473

Australiensiska viner på druvan chardonnay är sedan många år omåttligt populära i Sverige. Efterfrågan har dock ökat efter lättare och friskare viner på druvan. Här erbjuder Jacob’s Creek just en ren, snygg chardonnay helt utan lagring på ekfat där druvan får tala. Modernt, fruktigt, fylligt och ytterst matvänligt.

 • Land/Region

  Australien/South Eastern Australia

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

 • Druva

  Chardonnay

 • Doft

  Stor och inbjudande doft av solmogna gula plommon, kompott på gula äpplen, papaya, smörblomma och färska örter.

 • Smak

  Fylligt, torrt och elegant vin med otrolig balans och fin fruktighet. I karaktären mogna gula äpplen, bakad citron, nektarinpaj, apelsinzest och i avslutet bjuds ett knippe färska örter och en fräsch, zestig beska.

 • Passar till

  Ett fruktigt och smakrikt vin utan ekfatslagring som passar till mycket. Njut som det är eller till smörgåsbordet, brie- eller getost med honung och nötter, grön sparris med hollandaisesås eller stekt fisk.

I hjärtat av Barossa Valley har Jacob's Creek i generationer framställt solmogna, charmiga viner. Startskottet gick 1847 när Johann planterade sina första vinrankor invid ett litet glittrande vattendrag- Jacob's Creek. Det första vinet under det världskända varumärket Jacob's Creek lanserades 1973. 1998 framställde man även sitt första, prisvinnande, mousserande vin. Idag är Jacob's Creek en av de mest framgångsrika producenterna i Australien. Man har i över 20 år gått i bräschen för ekologisk vinodling, hållbar produktion och socialt ansvar. Man är den första vinproducenten i Australien i sin storlek som drivs till 100% av förnybar energi- från druva till färdigt vin. Jacob's Creek har tilldelats det eftertraktade Maurice O'Shea-priset för enastående bidrag till den australiska vinindustrin. Det var första gången ett varumärke, och inte en individ, fick äran att ta emot priset. 2008 fick man utmärkelsen "The Worlds Most Awarded Winery" och inte minst vinsten i "Green Awards 2019" betyder mycket för detta ambitiösa företag. Priset uppmärksammar vinproducenter som applicerat en rakt igenom hållbar vinframställning.

I detta vin har chefsvinmakare Dan Swincer  verkligen lyft fram chardonnaydruvans rena karaktär. Druvorna har fått mogna till perfektion och har hanterats varsamt vid skörd och pressning. De är plockade i speciellt utvalda vingårdslägen och anländer till vineriet omedelbart efter skörd. Där pressas de genast under ett försiktigt tryck. Musten klaras sedan och får jäsa på rostfria ståltankar i 14-16°C. Man använder enbart naturlig jäst för att på så sätt få fram druvans primära fruktsmaker. En liten del av vinet får genomgå den så kallade malolaktiska jäsningen för att ge vinet en krämig viskositet och munkänsla. Vinet får till sist  ligga på sin jästfällning för att addera textur och komplexitet innan buteljering. Man har alltså enbart använt ståltankar i denna rena, snygga, och ambitiösa ”Unoaked Chardonnay”. Allt för att lyfta fram den fruktiga och komplexa druvans karaktär.