Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Jacob's Creek Unoaked Chardonnay_8159
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur

Vin > Vitt

Jacob's Creek Unoaked Chardonnay

79 kr,
art.nr. 6473

Jacob's Creek Wines, tidigare Orlando Wines grundades av Johann Gramp, som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek.

 • Land/Region

  Australien/South Eastern Australia

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

  2018

 • Druva

  Chardonnay

 • Doft

  Tropiska frukter såsom melon och persika

 • Smak

  Mogen melon och persika med inslag av citrus, ett mjukt och balanserat vin

 • Passar till

I dag är Jacob's Creek Wines ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med stora framgångar över hela världen.

Australiensisk chardonnay har sedan många år en stadig försäljning i Sverige men efterfrågan har ökat hos många konsumenter efter lätta och friska viner. Perfekt till våren- och sommarens primörer och fräschare mat. Så nu är den äntligen här.

Chefsvinmakaren Bernard Hickin har velat lyfta fram druvan chardonnay i sin rena karaktär och vinets smak visar just på tydlig renhet och fräschör. Druvorna är plockade i speciellt utvalda vingårdslägen och anlände till vineriet omedelbart efter skörd. Där pressades de direkt under ett försiktigt tryck. Musten klarades och fick sedan jäsa på rostfria ståltankar i mellan 14-16°C. Det för att utvinna så mycket smak och karaktär som möjligt.

Bernard valde sedan att använda en helt naturlig jäst för att få fram druvans primära fruktsmaker. En liten del av vinet fick sedan genomgå en malolaktisk jäsning för att ge vinet en något ”krämig” konsistens i munnen. Vinet fick sedan ligga på sin jästfällning för att addera till mer känsla och komplexitet innan det buteljerades.

Jacob's Creek Unokaed Chardonnay på Systembolaget

www.jacobscreek.com