Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
JC_CHANDO-SEMI.jpg
Art. nr
16434
Pris
69 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12,3 %
Socker
Mindre än 3 g/l

Vin > Vitt

Jacob's Creek Semillon Chardonnay

Jacob’s Creek är kända för sin miljömedvetenhet och man värnar om den lokala floran och faunan. Här erbjuder man ett välbyggt vin på den klassiska druvan semillon, en av de mest populära druvorna i Australien med ursprung i franska Bordeaux. Den blandas med ytterligare en klassisk druva, chardonnay, och dessa två druvor och en mycket noggrann vinifiering ger oss ett fruktigt vin i modern och fräsch stil.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Köp på Systembolaget
 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Semillon, Chardonnay

 • Doft

  Stor och inbjudande doft av citron, gula äpplen, stenfrukt och nyplockade örter.

 • Smak

  Lätt, friskt och välbalanserat med fin syra och toner av gula krusbär, bakade äpplen, asiatiskt päron och gula stenfrukter.

 • Passar till

  Gott att njuta som det är eller matcha till såväl räkor, hummer, pilgrimsmusslor som lättare fiskrätter. Gärna med aioli, citronsås eller örtmajonäs.

 • Övrigt

  I hjärtat av Barossa Valley har Jacob's Creek i generationer framställt solmogna, charmiga viner. Startskottet gick 1847 när Johann planterade sina första vinrankor invid ett litet glittrande vattendrag- Jacob's Creek. Det första vinet under det världskända varumärket Jacob's Creek lanserades 1973. 1998 framställde man även sitt första, prisvinnande, mousserande vin. Idag är Jacob's Creek en av de mest framgångsrika producenterna i Australien. Man har i över 20 år gått i bräschen för ekologisk vinodling, hållbar produktion och socialt ansvar. Man är den första vinproducenten i Australien i sin storlek som drivs till 100% av förnybar energi- från druva till färdigt vin. Jacob's Creek har tilldelats det eftertraktade Maurice O'Shea-priset för enastående bidrag till den australiska vinindustrin. Det var första gången ett varumärke, och inte en individ, fick äran att ta emot priset. 2008 fick man utmärkelsen "The Worlds Most Awarded Winery" och inte minst vinsten i "Green Awards 2019" betyder mycket för detta ambitiösa företag. Priset uppmärksammar vinproducenter som applicerat en rakt igenom hållbar vinframställning.

  Efter att druvorna pressats kyls de ner och skalresterna får ligga i musten en kort stund för att urlaka doft och smak. Jäsningen sker vid låg temperatur, 12-15 ºC. Delar av musten genomgår även en andra jäsning.