Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
JCbarossariesling_web.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Fågel
Ost
Vegetariskt

Vin > Vitt

Jacob’s Creek Reserve Riesling

119 kr,
art.nr. 74624

Jacob's Creek Wines, tidigare Orlando Wines grundades av Johann Gramp, som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek.

 • Land/Region

  Australien/South Eastern Australia

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Alkoholhalt

  12.5 %

 • Årgång

 • Druva

  Riesling

 • Doft

  Attraktiv blomdoft med citrus/lime aromer, frisk och ren med tydlig rieslingkaraktär.

 • Smak

  Lockande citrussmak med fin struktur och lång eftersmak. En fruktig smak som balanseras av en mjuk syrlighet och avslutas krispigt och med en viss torrhet.

 • Passar till

  Utmärk till fisk och skaldjur, kyckling, pasta, vegetarisk mat och ost som färsk getost.

År 1976 började Jacob's Creek Wines saluföra sitt märke Jacob’s Creek, som en hyllning till Johann Gramp och den plats där han planterade sina första plantor. I dag är Jacob's Creek Wines ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med stora framgångar över hela världen.

Efter skörden, pressades druvorna försiktigt och endast den bästa frirunna musten med fin färg och typisk rieslingkaraktär valdes ut. Musten klarnades och jästes vid 12°-15°C för att framhäva druvkaraktären. Vinet är resultatet av lång erfarenhet av att finna de framstående karaktärerna hos de olika regionerna och göra den bästa kombinationen av dessa smaksensationer. De rika blommiga aromerna från Barossa Valley, citrusdofterna från Eden Valley och den tropiska limekaraktären från Clare Valley i utmärkt harmoni!

Detta är vinmakarens favoritvin och han har valt att använda skruvkork för att behålla den rena friska smaken och inte riskera att korken påverkar vinet. Enligt vinmakaren ligger hela hemligheten med Jacob's Creeks Reserve Range i den omsorgsfulla process där druvorna till vinet väljs ut mycket noggrant.

Jacob's Creek Reserve Riesling finns i Systembolagets Beställningssortiment och du kan beställa vinet genom deras e-beställning på systembolaget.se

www.jacobscreek.com