Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
JCchardo_web.jpg
Art. nr
83987
Pris
127 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5 %

Vin > Vitt

Jacob’s Creek Reserve Chardonnay

Jacob's Creek Wines, tidigare Orlando Wines grundades av Johann Gramp, som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Beställ på Systembolaget
 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Region

  South Australia

 • Druva

  Chardonnay

 • Doft

  Dofter av citrus, melon, nötter och med en subtil vaniljton.

 • Smak

  Elegant smak av citrus och melon som nyanseras av en härlig mjuk krämighet. Vinet har en angenäm struktur med bra syra och en bra intensitet i smaken. Kort sagt en chardonnay av hög klass.

 • Passar till

  Rekommenderas till smakrika fisk- eller kycklingrätter.

 • Övrigt

  År 1976 började Jacob's Creek Wines saluföra sitt märke Jacob’s Creek, som en hyllning till Johann Gramp och den plats där han planterade sina första plantor. I dag är Jacob's Creek Wines ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med stora framgångar över hela världen. Enligt vinmakaren Bernard Hickin ligger hela hemligheten med Jacob's Creeks Reserve Range i den omsorgsfulla process där druvorna till vinet väljs ut mycket noggrant.

  Adelaide Hills är en av Australiens mest charmerande vinregioner och även södra Australiens största och äldsta område. Den sträcker sig från Barossa och Eden Valley i norr till McLaren Vale och Langhorn Creek i söder. Det svala klimatet är idealiskt för vinodling och gör att druvorna mognar långsamt vilket ger mycket aromer och det svala klimatet ger en pigg syra.

  Jacob's Creek Reserve Chardonnay finns i Systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas på systembolaget.se

  www.jacobscreek.com