Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
EKO - Jacob's Creek Earth Vine Grape Chardonnay Vermentino_10334

Vin - Vitt

Jacob's Creek EVG Chardonnay Vermentino - EKO

Jacob's Creek Wines, tidigare Orlando Wines grundades av Johann Gramp, som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek.

 • Färg

  Halmgul med gröna nyanser

 • Doft

  Intensiv doft av persika och melon samt lätt ekfatston

 • Smak

  Ett mjukt och strukturerat vin med toner av citrus och stenfrukter samt välintegrerade ekfatstoner

 • Passar till

  Kycklingrätter, skaldjursrätter

 • Land

  Australien

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Chardonnay, vermentino

 • Alkoholhalt

  12.5%

 • Årgång

  2015

 • Ekologisk

  Ja

Volymer

Art. Nr 6206

Volym 750 ml

Pris 89 kr

Jacob's Creek Earth Vine Grape Chardonnay Vermentino är ett ekologiskt vin. Många vinodlare odlar ekologiskt men det är endast de som är certifierade för ekologisk vinodling som får kalla sina produkter ekologiska på flasketiketten. Att en produkt är ekologisk innebär att man inte får använda några kemiska tillsatser, som t ex bekämpningsmedel och ogräsmedel. Även vineriet måste hanteras ekologiskt, t ex vid rengöring av tankar och olika instrument.  Olika länder har olika certifieringsorgan.

Efter skörden krossas druvorna så fort de kommit in i vineriet. Chardonnaydruvorna jäses med en neutral vinjäst för att få fram persiko- och melontonerna. Efter jäsningen genomgår vinet en malolaktisk jäsning  för att göra vinet mjukare och en liten del av vinet har lagrats på franska ekfat. Vermentinodruvorna har också jäst med neutral vinjäst men under en något svalare temperatur för att bibehålla de naturliga citrusaromerna. Efter jäsningen användes inte malolaktisk jäsning, detta för att få fram extra friskhet och struktur som komplement till Chardonnaydruvorna. Slutligen blandas, stabiliseras och klarnas vinet för att sedan buteljeras.

An organic wine made from quality Australian grapes.