Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
jcriesling.jpg
Art. nr
2438
Pris
79 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
11.5 %
Socker
mindre än 3 g/l

Vin > Vitt

Jacob's Creek Dry Riesling

En ljuvligt daggfräsch riesling på druvor från soliga, sydöstra Australien. Dessa skördar man nattetid för att druvorna ska bibehålla sin fina syra och friskhet. Ett perfekt aperitifvin eller att matcha med småplock, vegetariskt, skaldjur eller lätta fiskrätter.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Köp på Systembolaget
 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Riesling

 • Doft

  Fruktig, ung och inbjudande doft av gröna päron, vit persika, melonsorbet, kiwi och lime samt vita blommor, klassiska mineraltoner och lite godistoner i avslut av vita vingummin.

 • Smak

  Lätt, livfull och charmig riesling. Torr med tydlig syra och en förföriskt josig fruktighet av päron, honungsmelon, vit persika, limezest och vita vingummin.

 • Passar till

  Njut kyld som törstsläckande aperitif eller servera till lättare tilltugg, skaldjur, porcherad fisk med pressad potatis, gröna ärtor och citrongremolata eller till vegetariska quesadillas med getost, spenat och grönkål.

 • Övrigt

  I hjärtat av Barossa Valley har Jacob's Creek i generationer framställt solmogna, charmiga viner. Startskottet gick 1847 när Johann planterade sina första vinrankor invid ett litet glittrande vattendrag- Jacob's Creek. Det första vinet under det världskända varumärket Jacob's Creek lanserades 1973. 1998 framställde man även sitt första, prisvinnande, mousserande vin. Idag är Jacob's Creek en av de mest framgångsrika producenterna i Australien. Man har i över 20 år gått i bräschen för ekologisk vinodling, hållbar produktion och socialt ansvar. Man är den första vinproducenten i Australien i sin storlek som drivs till 100% av förnybar energi- från druva till färdigt vin. Jacob's Creek har tilldelats det eftertraktade Maurice O'Shea-priset för enastående bidrag till den australiska vinindustrin. Det var första gången ett varumärke, och inte en individ, fick äran att ta emot priset. 2008 fick man utmärkelsen "The Worlds Most Awarded Winery" och inte minst vinsten i "Green Awards 2019" betyder mycket för detta ambitiösa företag. Priset uppmärksammar vinproducenter som applicerat en rakt igenom hållbar vinframställning.

  Rieslingdruvorna till detta vin kommer från Langhorne Creek i sydöstra Australien. Druvorna skördas nattetid när det är svalt för att bibehålla den friska syran. Druvorna krossas och musten klarnas för att sedan få jäsa temperaturkontrollerat vid 12-15ºC. Denna låga temperatur beror på att man vill locka fram druvans diskreta elegans.