Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
OrgChandJC.jpg
Ekologisk
Art. nr
7496
Pris
79 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13 %
Socker
mindre än 3 g/l

Vin > Vitt

Jacob's Creek Organic Chardonnay - EKO

Australiensiska viner på druvan chardonnay är sedan många år omåttligt populära i Sverige. Jacob’s Creek är kända för sin miljömedvetenhet och man värnar väldigt mycket om den lokala floran och faunan. Här erbjuder man ett ekologiskt certifierat, lätt ekfatslagrat vin med stil och finess som passar fint både till minglet, och måltiden.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Chardonnay

 • Doft

  Stor, mogen och sötfruktig doft med exotiska inslag. Inlagda plommon, galiamelon, vit persika, cideräpplen, papaya, kvitten, smält smör, ekfat och färska örter.

 • Smak

  Fylligt och välbalanserat vin packat med frukt och koncentration. I smaken nektarin, gula plommon, galiamelon, kvitten, vit persika, papaya, rostade mandlar, fudge och i avslutet lite ekfatstoner tillsammans med en fräsch örtighet.

 • Passar till

  Ett mångfacetterat vin som går att njuta rakt upp och ner lika bra som till snittar, jordärtskockssoppa, spagetti carbonara, vegetarisk risotto med svamp eller stekt strömming.

 • Övrigt

  I hjärtat av barossa Valley har Jacob's Creek i generationer framställt solmogna, charmiga viner. Startskottet gick 1847 när Johann planterade sina första vinrankor invid ett litet glittrande vattendrag- Jacob's Creek. Det första vinet under det välkända varumärket Jacob's Creek lanserades 1973. 1998 framställde man även sitt första, prisvinnande, mousserande vin. Idag är Jacob's Creek en av de mest framgångsrika producenterna i Australien. Man har i över 20 år gått i bräschen för ekologisk vinodling, hållbar produktion och socialt ansvar. Man är den första vinproducentet i Australien i sin storlek som drivs av 100% av förnybar energi- från druva till färdigt vin. Jacob's Creek har tilldelats det eftertraktade Maurice O'Shea-priset för enastående bidrag till den australiska vinindustrin. Det var första gången ett varumärke, och inte en individ, fick ära att ta emot priset. 2008 fick man utmärkelsen "The Worlds Most Awarded Winery" och inte minst vinsten i "Green Awards 2019" betyder mycket för detta ambitiösa företag. Priset uppmärksammar vinproducenter som applicerat en rakt igenom hållbar vinframställning. 

  Chardonnaydruvorna har fått mogna till perfektion och har hanterats varsamt vid skörd och pressning. Efter skörden krossas druvorna och musten och druvorna kyls till 5°C för att sedan pressas. Juicen klarnas och får sedan jäsa vid låg temperatur för att behålla all den naturliga fukten. Till sist genomgår vinet med noga utvald jäst, den s.k. malolaktiska jäsningen, vilket rundar av syran något och ger vinet en smörig, nötig textur och karaktär.