Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Ventiterre Insolia Chardonnay web.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra

Vin > Vitt

Ventiterre Insolia Chardonnay

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Sicilia IGT

 • Producent

  Casa Vinicola Zonin

 • Alkoholhalt

  12.5 %

 • Årgång

  2018

 • Druva

  Insolia och chardonnay

 • Doft

  Stor doft med friska inslag av persika, grapefrukt och lime

 • Smak

  Fruktigt och aromatiskt vin med inslag av exotiska frukter, lime och persika med ett friskt avslut

 • Passar till

  Perfekt start på en middag, servera till rätter som fisk och skaldjur. Vinner inte på lagring.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Där Zonin inte producerar egna druvor kompletterar de med långsiktiga kontrakt från duktiga vinbönder. Under de senaste 10 åren har ett enormt kvalitetsarbete skett i både vingården och vinproduktionen. Bland annat har 70% av deras odlingar nyplanterats och med den kände vinmakaren Franco Giacosa vid rodret fortsätter arbetet för fina kvalitetsviner. Zonins struktur gör att de kan leverera allt från goda husviner till unika toppviner som fått utmärkelser som t ex 3 glas i Gambero Rosso.

Druvorna till Insolia Chardonnay genomgår en mjuk pressning som följs av en 24 timmar maceration (urlakning) vid 5°C på skalresterna för att extrahera alla smakämnen. Jäsningen sker sedan i rostfria temperaturkontrollerade tankar vid en temperatur på 18-20°C för att få fram de mer subtila smakerna. Sedan får vinet ligga en tid på sin egen jästfällning för att få ännu mer karaktär och smak.

 http://www.casavinicolazonin.it