Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
GraffiignaPG.jpg
Art. nr
73140
Pris
104 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5 %

Vin > Vitt

Graffigna Pinot Grigio

Don Juan Carlos Graffigna, en italiensk immigrant, började sin anspråkslösa vinproduktion 1869 i San Juan. Han hade vinodlingen i blodet och denne pionjärs visioner och kärlek till vinodlingarna fortsattes av hans efterträdare. Idag är Graffigna ett företag med två moderna vinerier och vinodlingar nära Anderna, en i San Juan och den andra i Mendoza.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Köp på Systembolaget
 • Land

  Argentina

 • Producent

  Graffigna

 • Region

  San Juan

 • Druva

  Pinot Grigio

 • Doft

  Stor och aromatisk blommig doft med betoning på vita blommor, viol och en aning persika och aprikos.

 • Smak

  Friskt och fruktigt vin med inslag av citrus och aprikos. Long elegant eftersmak.

 • Passar till

  Ett vin som med sin aromatiska och rena stil passar bra som aperitif. Utmärkt till fisk och skaldjur. Gärna med lite kryddiga tillbehör som t.ex. sushi.

 • Övrigt

  San Juan är Argentinas näst största vinområde. Här är klimatet hetare än i Mendoza med sommartemperaturer på upp till 42°C och mycket lite regn. Tulum Valley är ett av de bästa vinområdena i San Juan, vid foten av Anderna. Graffignas vingårdar har ett fördelaktigt mikroklimat med varma klara molnfria dagar, låg fuktighet och svala nätter. Dessa förutsättningar producerar mogna druvor som ger fylliga viner med fantastisk fruktighet och mjuka tanniner.

  Druvorna skördades för hand i gryningen när de fortfarande var svala. Regionen är Tulum Valley i San Juan, 600 m ö h. Vinet jäste på 12-14 grader i rostfria ståltankar och har inte genomgått malolaktisk jäsning för att behålla sin friska syra.

  Graffigna Centenario Pinot Grigio finns i Systembolagets Beställningssortiment och du kan beställa vinet genom deras e-beställning på systembolaget.se

  www.graffignawines.com