Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
hires-clasico-chardonnay-sauvignon-screw web.jpg

Vin > Vitt

Graffigna Chardonnay Sauvignon Blanc

75 kr,
art.nr. 86932

Don Juan Carlos Graffigna, en italiensk immigrant, började sin anspråkslösa vinproduktion 1869 i San Juan. Han hade vinodlingen i blodet och denne pionjärs visioner och kärlek till vinodlingarna fortsattes av hans efterträdare. Idag är Graffigna ett företag med två moderna vinerier och vinodlingar nära Anderna, en i San Juan och den andra i Mendoza.

 • Land/Region

  Argentina/San Juan

 • Alkoholhalt

  14%

 • Årgång

  2018

 •  

   

 • Druva

  Chardonnay 80%,
  sauvignon blanc 20%.

 • Doft

  Frisk och fruktig med aprikos och passionsfrukt.

 • Smak

  Fruktigt vin med ton av aprikos, passionsfrukt och frisk smak av fläder.

 • Passar till

  Detta fruktmogna vin passar mycket bra att dricka som aperitf före maten tillsammans med olika tapas på t.ex. räkor och lax. Passar också bra till fisk och skaldjursrätter t ex med tomatbaserade såser.

San Juan är Argentinas näst största vinområde. Här är klimatet hetare än i Mendoza med sommartemperaturer på upp till 42°C och mycket lite regn. Tulum Valley är ett av de bästa vinområdena i San Juan, vid foten av Anderna. Graffignas vingårdar har ett fördelaktigt mikroklimat med varma klara molnfria dagar, låg fuktighet och svala nätter. Dessa förutsättningar producerar mogna druvor som ger fylliga viner med fantastisk fruktighet och mjuka tanniner.

Druvorna skördades för hand i gryningen när de fortfarande var svala. Regionen är Tulum Valley i San Juan. Vinet jäste 15 dagar i 15°C i rostfria ståltankar och genomgick inte malolaktisk jäsning, detta för att behålla sin fina syra.

Graffigna Chardonnay Sauvignon Blanc finns i Systembolagets Beställningssortiment och du kan beställa vinet genom deras e-beställning på systembolaget.se

www.graffignawines.com