Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Gato Negro Sauvignon Blanc_6799
; ; ;
Söthet
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Syra

Vin > Vitt

Gato Negro Sauvignon Blanc

62 kr,
art.nr. 79092

Vinerna från Gato Negro ägs av Viña San Pedro som är en av de ledande vinerierna i Chile. Viña San Pedro startades år 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano. Dessa bröder planterade tidigt sticklingar av franska druvsorter och blev starka pionjärer i Chile. De är också männen man ska tacka för att man idag är helt befriad från den fruktade vinlusen eftersom stockarna importerades innan skadedjuret slagit till i Europa. De satsar hårt på att utveckla sina viner och söka nya vinområden och druvor i kombination för att hitta det unika i varje distrikt. Ett dedikerat team och vingårdar över hela Chile ger fantastiska viner.

 • Land/Region

  Chile/Central Valley

 • Producent

  Viña San Pedro

 • Alkoholhalt

  12 %

 • Årgång

  2018

 • Druva

  Sauvignon Blanc

 • Doft

  Relativt stor, frisk och bärig med tydligt inslag av krusbär, nässlor, vinbärsblad och persika.

 • Smak

  Medefyllig, frisk och mycket bärig med intensiv krusbärston och lång elegant eftersmak med inslag av persika och vinbär.

 • Passar till

  Fisk, fågel och skaldjur

Viña San Pedro är den näst största vinfirman i Chile och man äger landets största sammanhängande vingård som omfattar inte mindre än 1200 hektar.

Vinet är gjort på sauvignon blanc från centrala Chile. Druvorna skördas i mars och krossas, varpå musten får ligga med skalen i tolv timmar för att laka ur mer smakämnen. Efter pressning jäses musten vid 16 graders temperatur i två veckor. Innan buteljering lagras vinet en tid vid låg temperatur på rostfria tankar.

Gato Negro Sauvignon Blanc på Systembolaget

www.sanpedro.cl