Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Tenuta Ca'Bolani Friulano_1.jpg

Vin - Vitt

Friulano Tenuta Ca’Bolani

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Färg

  Ljus halmgul färg med stick av grönt

 • Doft

  Fräsch och ungdomlig, med inslag av vilda blommor och mineraler samt subtila mandeltoner

 • Smak

  Tilltalande, fylligt och välbalanserat vin med en elegant mineralton

 • Passar till

  Gott till små aptitretare, fisk, ljust kött och grönsaksrätter

 • Land

  Italien

 • Region

  Cervignano del Friuli, Friuli DOC Aquileia

 • Druva

  100% Friulano

 • Alkoholhalt

  12.5%

 • Årgång

  2013

Volymer

Art. Nr Restaurangsortiment

Volym 750 ml

Pris 110 kr

Tenuta Ca'Bolanis vingård är belägen i Cervignano del Friuli i distriktet Aquileia. Det är här Italiens bästa Pinot Grigio har sitt ursprung, långt upp i den nordöstra delen av landet (Friuli) där vinerna är mer koncentrerad och aromatisk på grund av de svala och kuperade förhållandena.

Tenuta Ca 'Bolani åtnjuter närheten till havet och de vindar som blåser in från Grado lagunen vilket ger fina förutsättningar för vinodling. Vingården är på 634 ha och här odlar man druvorna glera, pinot grigio, pinot bianco, friulano, traminer aromatico, sauvignon, sauvignon blanc, chardonnay, müller thurgau, merlot, cabernet sauvignon och refosco dal peduncolo rosso. Vinmakaren heter Marco Rabino.

Till Friulano Superiore har druvorna krossats och pressats mycket försiktigt för att bevara den goda smaken. Jäsningen sattes igång av en speciell utvald jäst och sedan fick fortsätta att jäsa i temperaturreglerade tankar vid 18-20°C. Den långsamma jäsningen bevarar druvans delikata frukt och dess typiska egenskaper.

 http://www.casavinicolazonin.it

Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar från Piemonte till Sicilien.