Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
castellodemolinasb_web.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Vegetariskt

Vin > Vitt

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc

101 kr,
art.nr. 6540

Vinerna från Castillo de Molina ägs av Viña San Pedro som är en av de ledande vinerierna i Chile. Viña San Pedro startades år 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano. Dessa bröder planterade tidigt sticklingar av franska druvsorter och blev starka pionjärer i Chile. De är också männen man ska tacka för att man idag är helt befriad från den fruktade vinlusen eftersom stockarna importerades innan skadedjuret slagit till i Europa. De satsar hårt på att utveckla sina viner och söka nya vinområden och druvor i kombination för att hitta det unika i varje distrikt. Ett dedikerat team och vingårdar över hela Chile ger fantastiska viner.

 • Land/Region

  Chile/Elqui Valley

 • Producent

  Vina San Pedro

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

 • Druva

  Sauvignon Blanc

 • Doft

  Generös, druvtypisk, frisk och intensiv doft med inslag av svartvinbärsblad, nässlor, mineral och grapefrukt

 • Smak

  Torr, frisk och fruktig med inslag av mineral, citrus och nässlor. Lång eftersmak.

 • Passar till

  Apéritif och fiskrätter.

Druvorna till Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc kommer från Elqui Valley. I denna region faller det i princip inget regn alls under ca 2 månader och det blir därför mycket torrt. Dygnstemperatur under denna period ligger mellan 12 och 27 grader, och på grund av närheten till havet och läget mellan bergen klassas dalen ändå som "cool climate", eftersom dimmor, vind och svala nätter kyler ner. Vingårdarna med en jordmån av sand, lera och sten droppbevattnas försiktigt. Här plockas alla druvor för hand och uttaget är lågt. Än så länge är det framför allt sauvignon blanc och syrah som odlas. Druvorna plockas tio dagar tidigare än vanligt och detta resulterar i ett fräscht ungt vin med hög syra.

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc på Systembolaget.

www.sanpedro.cl