Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
castellodemolinachardonnay_web.jpg
Art. nr
85437
Pris
104 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14 %

Vin > Vitt

Castillo de Molina Reserva Chardonnay

Vinerna från Castillo de Molina ägs av Viña San Pedro som är en av de ledande vinerierna i Chile. Viña San Pedro startades år 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano. Dessa bröder planterade tidigt sticklingar av franska druvsorter och blev starka pionjärer i Chile. De är också männen man ska tacka för att man idag är helt befriad från den fruktade vinlusen eftersom stockarna importerades innan skadedjuret slagit till i Europa. De satsar hårt på att utveckla sina viner och söka nya vinområden och druvor i kombination för att hitta det unika i varje distrikt. Ett dedikerat team och vingårdar över hela Chile ger fantastiska viner.

Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Köp på Systembolaget
 • Land

  Chile

 • Producent

  Viña San Pedro

 • Region

  Casablanca Valley

 • Druva

  Chardonnay

 • Doft

  Stor, fatig och smörig med tydlig citruston och viss mineralkaraktär.

 • Smak

  Fyllig, eldig och intensiv med kraftfull fruktighet och inslag av mogna apelsiner. Tydlig fatkaraktär.

 • Passar till

  Smakrika fiskrätter, kyckling och fläskkött.

 • Övrigt

  Castillo de Molina Chardonnay är gjort på 100 procent handskördade druvor från den egna vingården. Druvorna pressas omedelbart och den bildade musten får stå och klarna i 48 timmar innan den klara delen dekanteras av och får jäsa på ekfat med tillsatt jäst. En femtedel av faten är nya varje år och ca 70 procent kommer från Frankrike och 30 procent från USA. Efter jäsningen som varar i drygt två veckor får vinet ligga kvar i faten med jästfällningen i 6 till 8 månader med batonage, omrörning av jästen, varje månad.

  Castillo de Molina Chardonnay finns i Systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas på
  systembolaget.se

  www.sanpedro.cl