Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
brancottestatesb_web.jpg
Fisk & skaldjur
Ost
Vegetariskt

Vin > Vitt

Brancott Estate Sauvignon Blanc

99 kr,
art.nr. 71536

Det är över 30 år sedan som Montana introducerade en helt ny vinstil som ingen hade smakat tidigare.Montana var också den första vingården som planterade den unika klonen av deras egen Marlborough sauvignon blanc och grundade på så sätt vinstilen som samtidigt ändrade kursen för hela den nya zeeländska vinindustrin. Nu vill de tillbaka till sina rötter och byter namn till Brancott Estate, från det vi i Sverige känner som Montana Wines.

 • Land/Region

  Nya Zeeland/Marlborough

 • Producent

  Brancott Estate

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

  2017

 • Druva

  Sauvignon Blanc

 • Doft

  Krusbär, paprika och citrongräs samsas med tropiska fruktaromer

 • Smak

  Vinet är intensivt fruktigt med krusbär och paprika i fin harmoni. Ett välbalanserat vin som uppvisar den friska stil som man blivit känd för

 • Passar till

  Den friska syran och örtigheten i vinet passar bra till krämiga fisksoppor, pocherade fiskrätter serverade med färska örter pch grillade grönsaker toppad med smulad getost.

Företaget startade 1934 som Montana Wines och det nya namnet Brancott Estate är insprierat av deras första vingård, Brancott Vinyard, deras hem i Marlborough. För dem är det centrala att i vinmakningen bevara och ta hand om sitt ursprung och sin histoira. Regionen Marlborough är deras hem men de tar även druvor från flera välrenommerade vinområdet på Nya Zeeland. Härifrån kommer viner som prisas av utmärkelser från hela världen men framför allt som älskas av vinkonsumenterna. Vinmakarnas och oenologernas kunskap och dedikerade arbete bevisar i varje flaska från Brancott Estate den omsorg och respekt för sitt land och dess naturtillgångar som tillåter dem att få göra sitt vin.

Brancott Estate Sauvignon Blanc finns i Systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas på systembolaget.se

www.brancottestate.com