Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
BSL.GARGANEGA.mini.png
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra

Vin > Vitt

Borgo San Leo Garganega

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Veneto

 • Producent

  Borgo San Leo

 • Alkoholhalt

  11 %

 • Årgång

  2018

 • Druva

  Garganega

 • Doft

  Ungdomlig doft av frukt, mandel och blommor

 • Smak

  Ung strukturerad smak av ren frukt, sommarfrukt och mandel. Ren, klar eftersmak

 • Passar till

  Perfekt som en aperitif, till soppor, risotto, fisk och skaldjur eller grillat ljust kött.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Där Zonin inte producerar egna druvor kompletterar de med långsiktiga kontrakt från duktiga vinbönder. Under de senaste 10 åren har ett enormt kvalitetsarbete skett i både vingården och vinproduktionen. Bland annat har 70% av deras odlingar nyplanterats och med den kände vinmakaren Franco Giacosa vid rodret fortsätter arbetet för fina kvalitetsviner. Zonins struktur gör att de kan leverera allt från goda husviner till unika toppviner som fått utmärkelser som t ex 3 glas i Gambero Rosso.

Efter skörd krossades druvorna försiktigt och musten kyldes ned. Vinet fick sedan jäsa i 10-14 dagar i kontrollerade rostfria ståltankar i cirka 18° C för att hitta sin druvkaraktär och struktur. Garganega är ett fräscht, ungt och torrt vin som är mycket gott till mat eller för den som vill ha ett torrare vin som aperitif.