Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
tenutacabolaniaquilis_web.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Vegetariskt

Vin > Vitt

Tenuta Ca’Bolani Aquilis Sauvignon Friuli Aquileia DOC

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Här i Friuli i norra Italien produceras örtiga och friska viner på druvan sauvignon blanc. Aquilis är ett välbyggt, smakrikt och aromatiskt vin som gifter sig utmärkt med getost, vegetariska anrättningar, fisk och skaldjur.

 • Land/Region

  Italien/Cervignano del Friuli, Friuli DOC Aquileia

 • Producent

  Tenuta Ca'Bolani

 • Alkoholhalt

  13,5 %

 • Årgång

 • Druva

  Sauvignon blanc

 • Doft

  Yppig och intensiv doft med härligt kritig rökighet samt druvtypiska toner av buxbom, tomatkvist och nässlor men även gula plommon, nektarin, smörkola och lagerblad.

 • Smak

  Lätt och friskt vin med fin koncentration och härligt vild personlighet med salta mineraltoner, tomatkvist, citronzest, nässlor, nektarin, gula plommon, passionsfrukt, ananas, salmiak och en fin grapebeska i avslutet.

 • Passar till

  Njut väl kyld till tomat- eller nässelsoppa, moule mariniere, örtbakad torsk, citronkyckling eller burrata med semitorkade tomater, parmesan och ruccola.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Man har i flera generatioer framställt fantastiskt vin med kärlek, ambition och passion. Vingården Tenuta Ca'Bolani är belägen i Cervinano del Friuli i distriktet Aquileia. Här långt upp i den nordöstra delen av landet blir vinerna koncentrerade med stor fräschör på grund av det nordliga läget och de svala kuperade förhållandena. Tenuta Ca'Bolani åtnjuter även en närhet till havet och de vindar som blåser in från Gradolagunen ger utmärkta förutsättningar för odling av sauvignon blanc, denna uttryckfulla och aromatiska druva. Vingården är på totalt 634 ha och vinmakare är Marco Rabino. 

Vinrankorna till Aquilis är planterade i området Strassoldo som ligger i hjärtat av Auila DOC. Skördeuttaget är lågt, bara 1,1 kg per vinranka vilket ger koncentrerade, smakrika viner. Vinet framstäls på två olika kloner av sauvignon blanc, den italienska R3 och den franska Entav 108. Druvorna till vinet skördas tidigt på morgonen för hand i små lådor för att inte krossas. De små lådorna som väger 15-20 kg ställs sedan svalt över natten för att bibehålla sin fräschör. De pressas försiktigt och de två olika druvklonerna vinifieras var för sig i temperaturkontrollerade tankar i 14-16°C. Sedan får vinet vila på sin jästfällning i 8 månader för att få textur, karaktär och smak.