Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Tenuta Ca'Bolani Aquilis Sauvignon-1.jpg
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
Fisk & skaldjur
Vegetariskt

Vin > Vitt

Tenuta Ca’Bolani Aquilis Sauvignon

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Cervignano del Friuli, Friuli DOC Aquileia

 • Producent

  Tenuta Ca'Bolani

 • Alkoholhalt

  13.5 %

 • Årgång

  2016

 • Druva

  Sauvignon blanc 100% (Två kloner, den italienska R3 och den franska Entav 108)

 • Doft

  Doften påminner om ett mediterrant klimat och tropiska frukter

 • Smak

  Komplex och koncentrerad med fin mineralitet och inslag av gråpäron, litchi och krusbär. Lång eftersmak

 • Passar till

  Perfekt till fisk och skaldjur eller till vegetariska rätter med olika grönsaker. Passar också mycket bra till det etniska köket.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Tenuta Ca'Bolanis vingård är belägen i Cervignano del Friuli i distriktet Aquileia. Det är här Italiens bästa Pinot Grigio har sitt ursprung, långt upp i den nordöstra delen av landet (Friuli) där vinerna är mer koncentrerad och aromatisk på grund av de svala och kuperade förhållandena.

Tenuta Ca 'Bolani åtnjuter närheten till havet och de vindar som blåser in från Grado lagunen vilket ger fina förutsättningar för vinodling. Vingården är på 634 ha och här odlar man druvorna glera, pinot grigio, pinot bianco, friulano, traminer aromatico, sauvignon, sauvignon blanc, chardonnay, müller thurgau, merlot, cabernet sauvignon och refosco dal peduncolo rosso. Vinmakaren heter Marco Rabino.

Vinrankorna växer i Strassoldo som ligger i hjärtat av Aquila DOC området. Skördeuttaget är lågt på bara 1,1 kg per vinranka. Druvorna till vinet skördas tidigt på morgonen för hand i små lådor för att inte druvorna ska krossas. De små lådorna som väger 15-20 kg ställs sedan svalt över natten. Sedan pressas druvorna försiktigt och de två klonerna vinifieras var för sig i temperaturkontrollerade tankar i 14-16°C. Sedan får vinet vila på sin jästfällning i 8 månader för att få karaktär och smak.

http://www.casavinicolazonin.it