Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
1865 sb ny.png
; ; ;
Sötma
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra

Vin > Vitt

1865 Sauvignon Blanc

149 kr,
art.nr. 71035

Vinerna med varumärket 1865 ägs av Viña San Pedro som är en av de ledande vinerierna i Chile. Viña San Pedro startades år 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano. Dessa bröder planterade tidigt sticklingar av franska druvsorter och blev starka pionjärer i Chile. De är också männen man ska tacka för att man idag är helt befriad från den fruktade vinlusen eftersom stockarna importerades innan skadedjuret slagit till i Europa. De satsar hårt på att utveckla sina viner och söka nya vinområden och druvor i kombination för att hitta det unika i varje distrikt. Ett dedikerat team och vingårdar över hela Chile ger fantastiska viner.

 • Land/Region

  Chile/Leyda Valley

 • Producent

  Viña San Pedro

 • Alkoholhalt

  13.5 %

 • Årgång

  2018

 • Druva

  Sauvignon blanc

 • Doft

  Generös doft med inslag av citrusfrukter, vit sparris och mineral

 • Smak

  Mycket elegant, stor och frisk smak med toner av grapefrukt, hög syra och lång eftersmak

 • Passar till

  Alla typer av skaldjur, speciellt bra till ostron

Druvorna till 1865 Sauvignon Blanc kommer från Viña San Pedros bästa vingårdar i Leyda Valley som ligger ca 4 km från kusten och är ett av Chiles svalare områden. Platsen och klimatet är idealiska för produktion av den här typen av vin. Druvorna får mogna långsamt vilket ger intensivt aromatiska viner med hög mineralitet. Jordmånen består av röd sandblandad lera på en berggrund av granit. 

Druvorna plockas för hand under andra halvan av mars då de nått rätt mognad och koncentration. Under vinframställningen kallmacereras druvorna vid en temperatur på 8°C i 4-6 timmar. Processen ger ett mycket elegant vin med intensiv smak och fräschör, hög syra och lång eftersmak.

Vinet har fått flera utmärkelser, bla 90 poäng i Wine Spectator under 2014.

1865 Sauvignon Blanc finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i butik eller på systembolaget.se

www.sanpedro.cl