Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Eva test.jpg
Art. nr
8064
Pris
127 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
19 %
Art. nr
8064
Pris
69 kr
Volym
375 ml
Alkoholhalt
19 %

Portvin

SANDEMAN Old Invalid Red Port

Ett strukturerat och bärigt portvin att njuta svalt precis som det är eller tillsammans med mörk choklad eller ädelost.

 • Land

  Portugal

 • Producent

  Sandeman

 • Region

  Dourodalen

 • Doft

  Inbjudande, bärig doft med jordgubb, mörka körsbär, örter och choklad.

 • Smak

  En väldigt välbalanserad Red Port med fin struktur packad med röda bär, moreller, torkade tranbär och katrinplommon samt toner av mörk chokladpralin och färska örter.

 • Passar till

  Underbart att njuta som den är, över is, i drinken eller till alla typer av desserter med mörk choklad och till ädelost.

 • Övrigt

  Så tidigt som 1675 hittade man den första noteringen om portvin i gamla skrifter och anrika portvinshuset Sandemans historia går tillbaka ända till år 1790. George Sandeman var en ambitiöung skotte från Perth som startade sin rörelse i London. Inom fem år hade han utökat kraftigt och 1811 köpte han sin första vinkällare i Gaia i Portugal. Under tidigt 1800-tal skeppades hans populära vin över hela Europa, Nordamerika, Sydamerika, Afrika, Asien och hela vägen till Nya Zeeland. 1928 målade den unge konstnären George Massiot Brown siluetten The Don. En bild som idag har blivit synonymt med Sandemans portviner. Man kan se gestalten dyka upp som en skugga runt om i hela Portugal. 

  Portvin är ett legendariskt starkvin från norra Portugal. Sandeman Old Invalid Porto är gjort på utvalda druvor från den norra, bergiga delen av Douro. Man handskördar druvorna under september och oktober. Efter skörden avstjälkas och krossas druvorna för att sedan jäsa ihop med druvskalen för att extrahera alla komponenter. Därefter tillsätts druvspriten "aguardente" vid exakt rätt tidpunkt för perfekt balans mellan kropp, sötma och smakrikedom i vinet. Jäsningen avstannar då och vinet, nu med 20% alkoholhalt, behåller en hel del av druvornas sötma. Det lagras därefter och förblir i Douro till våren, då de förflyttas till V.N Gaia och Sandemans flera hundra år gamla lagerlokal för ytterligare lagring. Sandeman's Old Invalid Porto har lagrats på ekfat ett par år och därefter buteljerats för att drickas ung och fruktig. Vinet har en rik och robust smak, med eleganta toner från röda bär. Kan serveras rumstepereras, lätt kyld, med is eller med några stänk soda. Lagringstiden är 1-1,5 år och en öppnad flaska håller sig fräsch i 4 veckor. Sandeman - famous for pleasure.