Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Sandeman_200px.jpg
Ost
Dessert

Portvin

SANDEMAN 20 Years Old Tawny Porto

325 kr,
art.nr. 70282

George Sandeman var en ambitiös ung skotte som startade sin rörelse i London och 1811 köpte han sin första vinkällare i Gaia i Portugal. Hans vin började skeppas över Europa, Nordamerika, Sydamerika, Afrika, Asien och hela vägen till Nya Zeeland. 1928 målade den unge konstnären George Massiot Brown siluetten The Don. En bild som idag har blivit synonymt med Sandemans portvin.

 • Land

  Portugal

 • Producent

  Sandeman

 • Alkoholhalt

  20 %

 • Doft

  Intensiva aromer av honung och kryddor med nyanser av torkade aprikoser, nötter och vanilj.

 • Smak

  Fyllig och elegant kombination av smaker som torkade aprikoser, honung, nötter och vanilj.

Portvin är ett sött starkvin från norra Portugal. Man skördar druvorna under september och oktober. Efter skörden krossas druvorna, för att sedan jäsa i 30-40 timmar. Därefter tillsätts druvspriten aguardente. Jäsningen avstannar och vinet, nu med 20 % alkoholhalt, behåller mycket av druvornas sötma. Det lagras därefter på stora ekfat eller ståltankar. Inom två år efter skörden avgörs sedan hur vinet skall behandlas och vilket slags portvin det skall bli.

Tawny har lagrats på små ekfat och har genom detta fått en ljusare färg och tydlig fatton. Vinet måste lagras minst sju år för att få säljas som Tawny. Tawny säljs med angiven ålder – tio, tjugo, trettio eller fyrtio år – vilket innebär att vinet är en blandning av viner med en genomsnittlig ålder av angivet antal år. 20 Years Old Tawny Porto har en mogenhet och fruktighet som är i perfekt harmoni. Kan serveras rumstempererad eller lätt kyld. Njuts med fördel som den är, men är även en perfekt match tillsammans med gåslever eller vällagrad ost.

Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas på systembolaget.se

www.sandeman.com