Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Lillet Rouge_9354
Art. nr
76854
Pris
179 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
17 %

Aperitif

Lillet Rouge

För Företaget Lillet grundades 1872 av Paul och Raymond Lillet, destillatörer och köpmän av vin och sprit. Under slutet av 1800-talet var det en period av stor ekonomisk expansion i Frankrike, särskilt för att skapa nya företag och det var speciellt en lyckosam tid för vinkultur i Bordeaux. Tekniken för att odla och tillverka vin utvecklades. På grund av den goda kvalitén på Bordeaux-vinerna blev dessa kända världen över

 • Land

  Frankrike

 • Producent

  Lillet Frères

 • Region

  Aquitaine

 • Doft

  Fruktig med toner av svarta och röda vinbär samt en hint av vanilj

 • Smak

  Söt, fruktig med tydlig smak av mörka bär och vanilj

 • Övrigt

  Lillet Rouge är en aperitif från Podensac i regionen Aquitaine i sydvästra Frankrike. Den är gjort på en blandning av 85 % vin och 15 % fruktlikör. Lillet Rouge kryddas med söta och bittra apelsiner och bär. För att få den perfekta balansen blandas yngre årgångar av Lillet med äldre årgångar. Vissa årgångar kan vara upp till 20 år.

  Lillet Rouge avnjuts som den är, på is eller i cocktails.