Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Lillet Rosé_9350

Aperitif

Lillet Rosé

179 kr,
art.nr. 76634

Företaget Lillet grundades 1872 av Paul och Raymond Lillet, destillatörer och köpmän av vin och sprit. Under slutet av 1800-talet var det en period av stor ekonomisk expansion i Frankrike, särskilt för att skapa nya företag och det var speciellt en lyckosam tid för vinkultur i Bordeaux. Tekniken för att odla och tillverka vin utvecklades. På grund av den goda kvalitén på Bordeaux-vinerna blev dessa kända världen över.

 • Land/Region

  Frankrike/Aquitaine

 • Producent

  Lillet Frères

 • Alkoholhalt

  17 %

 • Årgång

 • Doft

  Blommig med toner av apelsin bär och grapefrukt

 • Smak

  Frisk och fruktig med viss syra

Lillet Rosé är en aperitif från Podensac i regionen Aquitaine i sydvästra Frankrike. Den är gjort på en blandning av 85 % vin och 15 % fruktlikör. Lillet Rosé kryddas med både söta och bittra apelsiner samt bär. För att få den perfekta balansen blandas yngre årgångar av Lillet med äldre årgångar. På detta sätt får man ett både fruktigt vin och med kraft i smaken.

Lillet Rosé kan avnjutas som den är, på is eller blandas med till exempel tonic.

www.lillet.com