Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Montepulciano DOC Zonin Classic Screwcap.jpg

Zonin Montepulciano d’Abruzzo

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Solmoget och generöst vin från italienska Abruzzerna. Otroligt gott som pratvin samt användbart till det mesta i matsammanhang.

 • Land/Region

  Italien/Abruzzo

 • Producent

  Casa Vinicola Zonin

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

 • Druva

  Montepulciano

 • Doft

  Stor doft av vilda bär, körsbär, hallonbalsamico, skog och cederträ.

 • Smak

  Fräscht, bussigt vin med fin syrlig bärighet och balanserad men kännbar strävhet. I karaktären moreller, röda körsbär, mörka plommon, körsbärskärna, vanilj, mandel och cederträ.

 • Passar till

  Saftigt vin med djup frukt gott att njuta som det är eller till mustig linssoppa, kycklingvingar med het salsa, bbq-ribs, plankstek, kyckling cacciatore eller kallskuret.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent och en visionär i industrin. I 200 år har man utvecklat arbetsmetoder och viner med kärlek och passion och man står idag för hög kvalitet, innovation och en modern, miljömedveten och nutida vinproduktion. Man äger vingårdar i sju olika regioner från Piemonte i norr till Sicilien i söder. De senaste 10 åren har ett enormt kvalitetsarbete skett både ute i vingårdarna och i vinproduktionen under chefsvinmakare Stefano Ferrante. Man har sedan 2008 aktivt arbetat för att nå viktiga hållbarhetsmål såsom sparsam vattenanvändning och är sedan 2017 medlem i ’Equalitas Scientific Committee’. Zonin var en av de första vingårdarna att få Equalitas-certifieringen. Zonin1821 har även den etiska certifieringen Sedex. På samtliga Zonins vingårdar är miljöarbetet alltså ett stort fokus. Zonin har en unik förmåga att leverera både husviner och prestigeviner till toppkvalitet och har fått utmärkelser som till exempel ”3 Glas” i Gambero Rosso.

Efter att man försiktigt skördat druvorna så avstjälkas de och pressas därefter försiktigt. Druvskalen lakas ur ihop med juicen i en vecka i temperaturkontrollerade ståltankar, i runt 28-30°C. Efter alkoholjäsningen genomgår vinet även den så kallade malolaktiska jäsningen vilken sänker syran och ger vinet en rund och smakrik karaktär. Inga ekfat, enbart ståltankar för lagring. Som sista steg tappas vinet på butelj.