Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Cabernet italiano Zonin Classic Screwcap.jpg

Zonin Cabernet

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Bärig, saftig cabernet från soliga Italien att njuta som den är eller till grillat, kryddiga charkuterier eller pulled pork.

 • Land/Region

  Italien/

 • Producent

  Casa Vinicola Zonin

 • Alkoholhalt

  12 %

 • Årgång

 • Druva

  Cabernet franc, cabernet sauvignon

 • Doft

  Mörka bär i massor! Cassis, blåbär och mörka moreller samt fina toner av färska örter.

 • Smak

  Medelfyllig, torrt vin packat med mörka bär, saftig syra och en kännbar men mjuk strävhet. I karaktären svarta vinbär, kråkbär, moreller och blåbär samt en fin grön örtighet.

 • Passar till

  Mångsidigt vin, gott att njuta som det är eller att servera till kryddiga charkuterier, grillat kött eller grönsaker, högrevsburgare med bacon och chilimajonäs, pulled pork med potatisstomp eller lagrade ostar.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Familje Zonin är Italiens största familjeägda prosucent och en visionär i industrin. I 200 år har man utvecklat arbetsmetoder och viner med kärlek och passion och man står idag för hög kvalitet, innovation och en modern, miljömedveten och nutida vinproduktion. Man äger vingårdar i sju olika regioner från Piemonte i norr till Sicilien i söder. De senaste 10 åren har ett enormt kvalitetsarbete skett både ute i vingårdarna och i vinproduktionen under chefsvinmakare Stefano Ferrante. Man har sedan 2008 aktivt arbetat för att nå viktiga hållbarhetsmål såsom sparsam vattenanvändning och är sedan 2017 medlem i "Equalitas Scientific Committee". Zonin var en av de första vingårdarna att få Equalitas-certifieringen för sina vingårdar i Toscana. Zonin1821 har även den etiska certifieringen Sedex. På samtliga Zonins vingårdar är miljöarbetet alltså ett stort fokus. Zonin har en unik förmåga att leverera både husviner och prestigeviner till toppkvalitet och har fått utmärkelser som till exempel "3 Glas" i Gambero Rosso. 

Efter att man försiktigt skördat druvorna avlägsnas stjälkarna, druvorna pressas försiktigt och jäsningen startar enligt traditionella metoder. Här använder vinmakaren horisontella roterande jästankar som hjälper till att extrahera färg, smak och annat viktigt innehåll som finns i druvskalen för att skapa ett komplext vin med smakrikedom och balans. När allt druvsocker har jäst till alkohol flyttas vinet över till ekfat där det får mogna tills det är i prefekt balans. Som sista steg tappas vinet på butelj.