Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
ventiterre chianti.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Nöt
Fläsk
Ost
Grillat
Lamm

Vin > Rött

Ventiterrre Chianti

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Chianti, Toscana

 • Producent

  Casa Vinicola Zonin

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

  2016

 • Druva

  Sangiovese, canaiolo

 • Doft

  Bärig doft med inslag av körsbär, skogsbär, viol och kryddor.

 • Smak

  Elegant, friskt och medelfylligt vin med inslag av körsbär, skogsbär, viol och kryddor.

 • Passar till

  Smakrika rätter, grytor och mogen ost.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Där Zonin inte producerar egna druvor kompletterar de med långsiktiga kontrakt från duktiga vinbönder. Under de senaste 10 åren har ett enormt kvalitetsarbete skett i både vingården och vinproduktionen. Bland annat har 70% av deras odlingar nyplanterats och med den kände vinmakaren Franco Giacosa vid rodret fortsätter arbetet för fina kvalitetsviner. Zonins struktur gör att de kan leverera allt från goda husviner till unika toppviner som fått utmärkelser som t ex 3 glas i Gambero Rosso.

Efter skörden krossas druvorna och vinet macereras (urlakas) sedan med skalen under 1-2 veckor för att få fram en djup färg. Därefter sker en malolaktisk jäsning och slutligen lagras vinet under 6 månader på Slovenska ekfat och ytterligare 4 månader på flaska innan vinet släpps till försäljning.