Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
classico.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
%

Vin > Rött

Valpolicella Classico DOC BIO

En mjukt, smakrikt vin för alla tillfällen från ikoniska området Valpolicella i nordöstra Italien. Njut ett glas efter jobbet eller matcha till pizza, pasta eller varför inte till hamburgare.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Premium Wine Selection

 • Region

  Valpolicella

 • Druva

  Corvina, Rondinella, Molinara

 • Doft

  Njutningsfull doft av körsbärspralin, moreller, torkade tranbär, röda vinbär, mandel samt lockande inslag av höstskog.

 • Smak

  Medelfylligt, traditionellt vin med mjuk strävhet, mild syra, saftig bärighet och ursprungstypiskt rustika inslag. Mörka syrliga körsbär, vinbär och tranbär harmonierar fint med fikon, kakao, cederträ, rostad mandel, vaniljstång, höstskog och kryddiga undertoner.

 • Vinifiering

  Druvorna är odlade helt skördas traditionellt och vid perfekt mognad för att sedan avstjälkas och pressas försiktigt. Jäsning sker i kontrollerad temperatur. Valpolicella är det vinet som vanligtvis inte framställs på torkade druvor, och som man i regionen dricker ”till vardags”.  

 • Passar till

  Ett vin gott att njuta som det är, eller som passar till det mesta! Tryffelpizza med pinjenötter, penne a la vodka, kycklingwok, pluma med rotfruktsgratäng eller ett urval av ost och chark.

 • Övrigt

  Premium Wine Selections team består av Silvano och Luigi Piacentini samt oenologerna Armando Vasco och Giorgio Barbero. Tillsammans väljer och utvecklar de viner från olika italienska regioner. Målet är att representera och erbjuda exklusivt prestigefyllda viner till utmärkt värde. Oenologerna samarbetar med experter som är specialiserade på olika stadier av vinframställningen och man följer på detta sätt druvan hela vägen från odling, urval och skörd, samt till lagring och buteljering av vinet. Man har en ständig teknisk övervakning och kvalitetskontroll för att garantera excellens för varje enskild produkt. Teknik kombineras på detta sätt med generationers erfarenhet inom vinframställning.  

  https://www.premiumwine.it/