Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
grenacheshirazmataro_web.jpg
Nöt
Ost
Chark
Lamm
Vilt
Art. nr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14,3 %
Restaurangsortiment
Ladda ner produktblad

Vin > Rött

St Hugo Barossa Valley GSM

Strukturerat och smakrikt vin på typiska Rhone-blandningen GSM. Ett superpremium-vin från Australiens vinmecka Barossa Valley.

 • Land

  Australien

 • Region

  Barossa Valley

 • Doft

  Stor, intensiv, kryddig och bärig doft med inslag av björnbär, skogsbär, jordgubbar, kanel, färska örtkryddor, eukalyptus och tobaksblad.

 • Smak

  Fylligt, mustigt och välstrukturerat vin med stadig tanninstruktur och stor smakrikedom. Saftig bärighet balanseras av sträva tanniner, fin syra och karaktär av björnbär, tranbär samt jordgubbe, kanelstång, tobaksblad, färska örtkryddor, eukalyptus och rostade fattoner. Långt smakrikt och kryddigt avslut.

 • Övrigt

  Skapat för att hedra bandet mellan far och son, startades St Hugo av Hugo Gramp år 1983 i hjärtat av Barossa Valley – platsen där han föddes och växte upp. Idag är St Hugos viner prisade av vinkännare och konnässörer världen över för dess komplexitet, djupa fyllighet och intensiva smakpalett.

  I detta eleganta och strukturerade vin kommer druvorna från världsberömda, ikoniska vinområdet Barossa. Ett område som har visat sig ha de allra främsta förutsättningarna för att odla bland annat shiraz i Australien. Vinet är en så kallad ”Rhone-blend”- GSM. Förkortningen står för de typiska sydfranska druvorna grenache, shiraz och mourvedre. I Australien kallar man den sistnämnda för mataro. Två vingårdar med gamla druvstockar av grenache har använts för att ge vinet sin egen, unika karaktär. Shirazdruvorna hämtas från en single-vineyard från Rowland Flat-regionen. Man skördar med omsorg och varje liten, speciellt utvald jordlott vinifieras var för sig för att i slutändan uppnå ett vin med en optimal blend av de tre druvorna. Teknik med att jäsa hela klasar har applicerats i detta ambitiösa vin för att få komplexitet och stadig tanninstruktur. Vinet har jäst i kontrollerad temperatur och enbart naturlig jäst har använts. De olika vinerna har lagrats separat i 8 månader i gamla ekfat, så kallade hogshead, och även lite större så kallade puncheons, före blandningen som ger GSM-vinet detta eleganta, moderna uttryck för regionen. Vinet kan med fördel lagras.