Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
barossashiraz_web.jpg
Art. nr
Volym
ml
Alkoholhalt
14,3 %
Restaurangsortiment
Ladda ner produktblad

Vin > Rött

St Hugo Barossa Shiraz

Fyllig, kryddig, koncentrerad och smakrik superpremium-shiraz från meckat för druvan i Australien - Barossa.

 • Land

  Australien

 • Producent

  St Hugo

 • Region

  Barossa

 • Druva

  Shiraz

 • Doft

  Stor, intensiv och mustigt mörkbärig doft med druvtypiska toner av björnbär, boysenbär, pepprig kryddighet och rökta, nyskurna charkuterier.

 • Smak

  Fylligt, mustigt och kraftfullt vin med stor karaktär, djup och smakrikedom. Mästerlig koncentration, täthet och saftig bärighet samt balanserad syra och strävhet. Toner av björnbär, mörka plommon, moreller, blåbärssylt, rökta charkuterier, skog, enris, eukalyptus, svartpeppar, chokladtryffel, vanilj och nyrostat kaffe. Komplext, långt och kryddigt avslut.

 • Passar till

  Njut detta kraftfulla och kryddiga vin som den är, eller till pepparsalami, lammgryta, flankstek, oxsvansragu, sojaglazerade revben eller all typ av vilt eller lagrade ostar.

 • Övrigt

  Skapat för att hedra bandet mellan far och son, startades St Hugo av Hugo Gramp år 1983 i hjärtat av Barossa Valley – platsen där han föddes och växte upp. Idag är St Hugos viner prisade av vinkännare och konnässörer världen över för dess komplexitet, djupa fyllighet och intensiva smakpalett.

  Vinet är gjort på druvan shiraz från världsberömda och för druvan ikoniska vinområdet Barossa. Ett område som har visat sig ha de allra främsta förutsättningarna för att odla just shiraz i Australien. Druvorna till St Hugo Barossa Shiraz kommer från många olika vingårdslägen- från Williamstown i söder till Ebenezer i de norra delarna. Denna mångfald ger djup och bredd åt vinet med både kraft, struktur och elegans. Man skördar druvorna med omsorg vid perfekt mognad och varje utvald jordlott skördas vid olika tidpunkt. Vinet vinifieras var för sig, med olika tekniker anpassade efter druvmaterialet. Både öppna jäskar och moderna ståltankar har använts för att i slutändan uppnå en optimal blandning. Vindruvorna krossas och jäser i 10-21 dagar i kontrollerad temperatur, 20-28 grader, med viss skalkontakt för extraktion av aromer och färg. Det förekommer även en del hela klasar för att ge ytterligare dimension. Enbart naturlig jäst har använts. Vinet få underbar struktur och karaktär av att det lagras 18-24 månader på huvudsakligen franska, men även en del amerikanska ekfat. Ungefär 50 % helt nya. Vinet får även en slutlagring på flaska för att bli riktigt balanserat. Det kan även med fördel lagras ytterligare.