Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
AmaroneSP.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
15.5 %

Vin > Rött

Amarone della Valpolicella DOCG Silvano Piacentini

En majestätisk Amarone värd namnet med tyngd, komplexitet och enorm koncentration.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Silvano Piacentini

 • Region

  Valpolicella

 • Druva

  Corvina, Rondinella, Corvinone

 • Doft

  Stor och intensivt bärig och kryddig doft av körsbärspaj, mörka plommon, fikon i konjak, kanelstång, örtkryddor, choklad och nybryggt kaffe

 • Smak

  Djup färg, enorm koncentration och komplexitet. Ett fylligt vin med pondus, balanserad strävhet och fräsch syrlighet. En solmogen bärighet av mörka körsbär, drottningsylt och torkade tranbär kompletteras med pomerans, julkryddor, torkade dadlar, höstskog, nötchoklad, rökt chark och sötlakrits. Vinet har en lång och helt underbar eftersmak.

 • Vinifiering

  Druvorna skördas traditionellt och vid perfekt mognad sent i september/början av oktober. Druvorna placeras i tråg och får sedan torka i 3-4 månader i välventilerade loft. De halvtorkade druvorna pressas försiktigt och ger en enormt koncentrerad must. Jäsning sker på ståltank i kontrollerad temperatur, 23-25 grader, och druvskalen urlakas 15-20 dagar i musten. Vinet lagras sedan i 18 månader på franska och slavonska ekfat.

 • Passar till

  Fint att njuta vinet till en bit långlagrad ost eller lyxiga italienska charkuterier. I en måltid kräver vinet fett och salt, gärna både fet sås och protein. En gräddig viltgryta är inte heller fel, jazza upp den med en sked vinbärsgelé och några korn rålakrits!

 • Övrigt

  Silvano Piacentini är en beslutsam, hårt arbetande och drivande kraft bakom PWS. Han kallas ”vinoraklet” på grund av sin oerhörda begåvning att bedöma och omedelbart känna igen ett vin av god kvalitet- ibland bara genom att dofta på det. Silvanos karriär i vinbranschen startade 1961, då han var 20 år gammal. Han är född och uppvuxen i Valpolicella, något som har tagit stor del i hans framtid. Efter att ha spenderat 40 år med att välja ut och marknadsföra italienska viner internationellt, började han fokusera helt och hållet på att producera egna viner från sina egna vingårdar vilka är bland de absolut bästa i Veneto.

  https://www.premiumwine.it/