Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Sideral, 2008_6276
Nöt
Grillat
Vegetariskt

Vin > Rött

Sideral

213 kr,
art.nr. 79432

Viña San Pedro grundades 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano. Man planterade sticklingar av franska druvsorter och blev en av pionjärerna som Chile idag har att tacka för att man är helt befriad från den fruktade vinlusen eftersom stockarna importerades innan skadedjuret slagit till i Europa.

 • Land/Region

  Chile/Rapel Valley

 • Producent

  Altaîr

 • Alkoholhalt

  15 %

 • Årgång

  2015

 • Druva

  Cabernet Sauvignon 78%, Carmenère 13%, Syrah 5%, Cabernet Franc 4%

 • Doft

  Bärig doft av svarta vinbär, blåbär och björnbär.

 • Smak

  Fyllig, sträv och med balanserad syra.

 • Passar till

  Smakrika nöträtter, gärna grillat

Sideral produceras på vingården Altaïr. Altaïr är idag helägd av Viña San Pedro men skapades genom ett samarbete med Château Dassault, en Saint Emilion Grand Cru Classé. Projektet gick ut på att skapa en ny kvalitetsvingård genom att kombinera den chilenska jorden med det klassiska kvalitetshantverket i Saint Emilion.

Druvorna till Sideral kommer från Rapel, som också ligger i Central Valley. Stockarna är här något yngre än i Altaïr, 10 år istället för 15. Kvalitetstänkandet är dock detsamma. Det gäller även för vinkällarna, som designats av några av Chiles främsta arkitekter. Stora delar av vinkällarna har grävst in i kullarna för att säkerställa en perfekt temperatur.

Produktionsmetoden för Sideral är hämtad från Bordeaux. Efter krossning får vinerna jäsa i rostfria tankar och macerera länge tillsammans med skal och kärnor. Därefter lagras vinet 10 månader på nya och andra årets franska ekfat före buteljering.
Sideral går bra att dricka ungt men är gjort för att kunna lagras på butelj.

Sideral finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i din butik eller på systembolaget.se

www.altairwines.com