Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Rocca do Montemassi sangiovese fl.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Nöt
Fläsk
Fågel
Ost
Chark
Grillat
Lamm
Vegetariskt

Vin > Rött

Rocca di Montemassi Toscana Sangiovese

93 kr,
art.nr. 70979

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Toscana

 • Producent

  Zonin

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

 • Druva

  Sangiovese

 • Doft

  Fruktig doft med inslag av fat, körsbär, jordgubbar, mjölkchoklad och lakrits.

 • Smak

  Fruktig smak med inslag av fat, körsbär, skogshallon, lakrits och pomerans.

 • Passar till

  Passar utmärkt till pastarätter, fläsk-, nöt- eller lammkött, gärna med inspiration från det Italienska köket. Utmärkt även till italienska ostar, så som Pecorino.

Rocca di Montemassi Sangiovese är härligt generöst har en fruktig smak med inslag av fat, körsbär, lakrits, pomerans och en hint av jordgubbar. Servera med fördel till charkuterier, ostar, oliver, pastarätter, risotto och pizza.

Själva vingården Rocca di Montemassi ligger i södra Toscana, i Maremma, mellan Medelhavskusten och Metalliferousbergen. Egendomen är 430 ha stor varav 180 är planterade med vinrankor. Vinerna från Rocca di Montemassi speglar mycket bra växtförutsättningarna med unika mineralegenskaper, solens starka ljus och de gynnsamma influenserna från havet.

Egendomen är en milstolpe i Maremmas historia, en plats där man kan uppleva återfödelsen av ett lantligt, orört ocg dynamiskt landskap. En plats som inte kan jämföras med någon annan i världen. Etruskerna var de första att plantera vinrankor i deras mark och banden till jorden och rankorna är fortfarande lika starka. I själva verket har vinrankorna funnits från tiden för romarna till Aldobrandeschi, från Salinbeni till Bichi och från malaspina till odern tid.

På Rocca di Montemassi är man mycket engagerad i en hållbar miljö och ett hållbart jordbruk. Egendomarna var bland de första i Italien att erhålla EQUALITAS CERTIFICATION. En märkning som beaktar både miljö-, social- och ekonomisk hållbarhet och vingården är under omvandling till helt ekologisk produktion.

Vinmakare är Federico Giovannetti.