Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Rosso_Moltanchjino.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14 %

Vin > Rött

Quercecchio Rosso di Montalchino DOC

Ursprungstypisk och klassisk sangiovese från Montalchino som andas Toscanas sol och örtiga undervegetation. Framställd med passion och stor kunskap- ett hantverk fär-digt att njutas!

 • Land

  Italien

 • Producent

  Premium Wine Selection/Azienda Agricola Quercecchio

 • Region

  Montalchino, Siena

 • Druva

  Sangiovese

 • Doft

  Lockande och bärig doft med skogshallon, körsbär och plommon men även pinje, sadelkammare och höstskog samt charmiga blommiga, örtiga och kryddiga undertoner.

 • Smak

  Saftigt, elegant och silkesmjukt samtidigt som strukturen är på plats. Ljuvligt syrlig rödbärighet, integrerad strävhet och begynnande utveckling. Körsbär, tranbär, ceder, pinje, violpastill och ett saftigt, långt avslut med höstlöv, örter och rostade nöt-ter.

 • Vinifiering

  Druvorna skördas för hand och vid perfekt mognad sent i september-början av okto-ber. De avstjälkas efter detta och krossas. Jäsning sker i ståltank under kontrollerad temperatur. Under jäsningen tillämpar man frekvent så kallad ”pumping over” vilket in-nebär att musten pumpas över skalhatten som annars lägger sig överst i tanken. Detta för att extrahera så mycket färg och karak-tär som möjligt ur druvskalen till det färdiga vinet. Vinet lagras efter jäsningen i ekfat om 20-30 hl, och vilar några månader i butelj in-nan det släpps ut på marknaden.

 • Passar till

  Till kallskuret, milda lagrade ostar, Ribol-lita(lokal soppa på kött, bönor och grön-saker), köttfärssås och spagetti, gratinerad svampsmörgås eller Vitello tonnato.

 • Övrigt

  Premium Wine Selection’s team består av Silvano och Luigi Piacentini samt oe-nologerna Armando Vasco och Giorgio Barbero. Tillsammans väljer och ut-vecklar de viner från olika italienska regioner. Målet är att representera och erbjuda exklusivt prestigefyllda viner till utmärkt värde. Oenologerna samar-betar med experter som är speciali-serade på olika stadier av vinframställ-ningen och man följer på detta sätt druvan hela vägen från odling, urval och skörd, samt till lagring och butelje-ring av vinet. Man har en ständig te-knisk övervakning och kvalitetskontroll för att garantera excellens för varje enskild produkt. Teknik kombineras på detta sätt med generationers erfarenhet inom vin-framställning. Vingården Quercecchio ligger i Montalcino i provinsen Siena och har ägts av familjen Salvioni i fem generationer. Idag är det Maria Grazia Salvioni som personli-gen har kontrollen och levererar viner som andas av detta berömda och natursköna vinområde. Montalchino är världskänt för sina extraordinära viner Brunello di Montal-cino DOCG och som i detta fallet, Rosso di Montalcino DOC som är något tillgängligare och fint att njuta både ungt, och med viss ål-der.

  https://www.premiumwine.it/