Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Brunello.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.5 %

Vin > Rött

Quercecchio Brunello di Montalchino DOCG

Ståtlig, smakrik och klassisk Brunello från Montalchino. Brunello, ”den lilla Bruna”, är en speciell klon av Toscanadruvan sangio-vese som ger en brunare färg och unik karaktär åt de underbara och världskända vinerna från området.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Premium Wine Selection/Azienda Agricola Quercecchio

 • Region

  Montalchino, Siena

 • Druva

  Sangiovese

 • Doft

  Stor, härlig och vild doft av solmogna skogshallom, röda körsbär och plommon men även blommande viol, skog och utveck-lade toner av nejlika, tobaksblad, dadlar, torkade örter, barr, blöta höstlöv, rökta charkuterier och stall.

 • Smak

  Mycket fruktig, krämig och balanserad Brunello med kännbar strävhet, frisk syra och stor komplexitet och koncentration. Kraftfullt! Torkade hallon och jordgubbar balanseras med skog, rostade nötter, läder, cigarrlåda och landar i ett saftigt, långt och smakrikt avslut med blommor, örter och rostade ekfat.

 • Vinifiering

  Druvorna skördas för hand och vid perfekt mognad i början av oktober. De avstjälkas och krossas. Jäsning sker i ståltank under kontrollerad temperatur. Under jäsningen låter man druvskalen macerera, urlakas, i musten länge och man tillämpar under tiden frekvent så kallad ”pumping over” vilket in-nebär att musten pumpas över skalhatten som annars lägger sig överst i tanken. Detta för att extrahera så mycket färg och karak-tär som möjligt ur druvskalen till det färdiga vinet. Vinet lagras efter jäsningen i 36 må-nader på slavonska ekfat om 30-50 hl, blan-das, och vilar ytterligare några månader in-nan buteljeringen. Vinerna vilar sedan även fyra månader i butelj innan det släpps ut på marknaden.

 • Passar till

  Till charkuterier som mortadella, fänkålssa-lami eller prosciutto, Toskansk Fiorentina-biff, tryffelpizza, svampfylld ravioli, vege-tarisk lasagne, ossobuco, kaningryta eller lagrade ostar som exempelvis peccorino.

 • Övrigt

  Premium Wine Selection’s team består av Silvano och Luigi Piacentini samt oe-nologerna Armando Vasco och Giorgio Barbero. Tillsammans väljer och ut-vecklar de viner från olika italienska regioner. Målet är att representera och erbjuda exklusivt prestigefyllda viner till utmärkt värde. Oenologerna samar-betar med experter som är speciali-serade på olika stadier av vinframställ-ningen och man följer på detta sätt druvan hela vägen från odling, urval och skörd, samt till lagring och butelje-ring av vinet. Man har en ständig te-knisk övervakning och kvalitetskontroll för att garantera excellens för varje enskild produkt. Teknik kombineras på detta sätt med generationers erfarenhet inom vin-framställning. Vingården Quercecchio ligger i Montalcino i provinsen Siena och har ägts av familjen Salvioni i fem generationer. Idag är det Maria Grazia Salvioni som personli-gen har kontrollen och levererar viner som andas av detta berömda och natursköna vinområde. Montalchino är världskänt för sina extraordinära, högklassiga viner: Bru-nello di Montalcino DOCG.

  https://www.premiumwine.it/