Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
RIVE.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13,5 % %

Vin > Rött

PWS Recioto della valpolicella DOCG Rive Scaligere 2016

Ett historiskt vin och föregångaren till Amarone. Detta söta dessertvin var Alexander den stores favoritvin och är framställt på torkade druvor. Dock klarade inte den vilda jästen att jäsa ut allt socker i musten på och resultatet blev ett ytterst charmigt syrligt, bärigt och sött vin med enorm koncentration, smakrikedom och karaktär. Mycket ursprungstypiskt med syrliga röda bär, körsbärskärna och mörk chokladpralin.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Premium Wine Selection

 • Region

  Valpolicella

 • Druva

  70% corvina, 15% corvinone, 15% rondinella

 • Doft

  Stor doft av höstskog, körsbärslikör, röda klarbär, körsbärsskärna, hallonbalsamico, chokladpralin, eneträ, mocka och torkade örtkryddor.

 • Smak

  Ett sött, medelfylligt och sirligt vin med fin balans, syra och viss utveckling. Vi bjuds tät sötfruktighet med torkade körsbär, röda plommon och skogshallon som samsas med robustare toner av torkade örtkryddor, fikon och dadlar, tobaksblad, höstlöv, nougat, kaffebönor, korinter och romrussin. Långt mjukt och kryddigt avslut.

 • Vinifiering

  Druvorna skördas traditionellt för hand och vid perfekt mognad i slutet av september. Druvorna lämnas sedan på tråg i stora torkrum för att torka i 120 dagar. De torkade druvorna krossas, avstjälkas och pressas försiktig i pneumatiska pressar i mitten av januari. Jäsningen sker i kontrollerad temperatur. Vinet lagras sedan på ekfat följt av en viss lagring på flaska. 

 • Passar till

  Fantastiskt till alla typer av mörk choklad, kladdkaka, chokladfondant, mörk mousse eller pannacotta eller varför inte en salt och umamistinn bit ädelost, kryddost eller hårdlagrad ost som peccorino eller parmesan.

 • Övrigt

  Premium Wine Selections team består av Silvano och Luigi Piacentini samt oenologerna Armando Vasco och Giorgio Barbero. Tillsammans väljer och utvecklar de viner från olika italienska regioner. Målet är att representera och erbjuda exklusivt prestigefyllda viner till utmärkt värde. Egendomen CaRosa grundades 1892 och togs nyligen över av Luis Zambon och hans dotter Francesca. Idag sköter de både vingården och de 10 hektar vingårdar som helt består av glera-druvor (den sort som används för att producera prosecco). Vinmakaren Luis arbetar med de jordbruksmässiga och oenologiska aspekterna och Francesca sköter försäljning och PR. Förutom denna vingård som ligger i distriktet San Fior, vid Conegliano, har familjen Zambon också ett annat område i Collabrigo (strax ovanför Conegliano) till sitt förfogande, där 5 hektar med glera också planteras. 

  https://www.premiumwine.it/