Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
15.5 %

Vin > Rött

PWS Amarone DOCG BIO

Kraftfullt och majestätiskt vin framställt på torkade druvor. Effekten blir enorm kon-centration, smakrikedom och karaktär. Denna Amarone är mycket ursprungstypiskt med syrliga körsbär, pinje, ceder och rom-russin i karaktären.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Premium Wine Selection

 • Region

  Valpolicella

 • Druva

  Corvina, Corvinone, Rondinella

 • Doft

  Stor doft av mörka, mustiga moreller, körs-bärssylt, balsamico, romrussin, mörk cho-klad, rostade ekfat och torkade örtkryddor.

 • Smak

  Ett fylligt, ståtligt vin med viss utveck-ling. Härligt stram strävhet, frisk syra och tät sötfruktighet. Moreller, klarbär och kråkbär trängs med både färska men mestadels torkade örtkryddor, torkade fikon och dadlar, mjölk-choklad och romrussin. Långt kryd-digt avslut.

 • Vinifiering

  Druvorna skördas traditionellt för hand och vid perfekt mognad i september-oktober. Druvorna lämnas sedan på tråg att torka i 120 dagar. De torkade druvorna avstjälkas och pressas försiktig i pneumatiska pressar. Jäsningen sker i kontrollerad temperatur, 12°- 23° C, med 30 dagars maceration, urlakning. 12 av dessa sker i kall tempera-tur. 3 gånger om dagen trycker man ner, så kallad ”punching down”, skalhatten i mus-ten för att utvinna så mycket färg och karak-tär som möjligt åt det färdiga vinet. Vinet genomgår som sista steg den malolaktiska jäsningen, och lagras sedan i 24 månader på ekfat följt av 6 månaders lagring på flaska

   

 • Passar till

  Fantastiskt till en bit parmesan, peccorino, feta charkuterier som coppa eller till en bis-tecca med fettkappa serverad med risotto med rikligt med riven ost, svamp och ört-kryddor.

 • Övrigt

  Premium Wine Selection’s team består av Silvano och Luigi Piacentini samt oe-nologerna Armando Vasco och Giorgio Barbero. Tillsammans väljer och ut-vecklar de viner från olika italienska regioner. Målet är att representera och erbjuda exklusivt prestigefyllda viner till utmärkt värde. Oenologerna samar-betar med experter som är speciali-serade på olika stadier av vinframställ-ningen och man följer på detta sätt druvan hela vägen från odling, urval och skörd, samt till lagring och butelje-ring av vinet. Man har en ständig te-knisk övervakning och kvalitetskontroll för att garantera excellens för varje enskild produkt. Teknik kombineras på detta sätt med generationers erfarenhet inom vin-framställning.

  https://www.premiumwine.it/