Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
FietriChanti.jpg
Ekologisk
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.5 %

Vin > Rött

Fietri Chianti Classico DOCG BIO

Ekologiskt certifierad Chianti Classico framställd av ambitiösa familjeföretaget Fietri i ett av vinvärldens mest välrenommerade och klassiska vinområden.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Premium Wine Selection, Azienda Agricola di Fietri

 • Region

  Toscana

 • Druva

  Sangiovese

 • Doft

  En ursprungstypisk doft av Toscana med mörka körsbär, moreller, pinjeträd, torkade örter, jordiga mineraltoner, tobak och lagerblad.

 • Smak

  Kännbar men integrerad strävhet och stadig struktur och ryggrad, syrliga körsbär, vinbär, torkade örtkryddor och ett saftigt, bärsyrligt avslut med rustika toner av lagerblad, tobak, stenig mineral och barrskog.

 • Vinifiering

  Druvorna som är ekologiskt odlade skördas traditionellt för hand de två första veckorna i oktober vid perfekt mognad. De pressas försiktigt i membranpress. Jäsning sker i kontrollerad temperatur i ståltankar och skalen urlakas, macererar, med musten för att utvinna koncentration och smakrikedom till vinet. Efter jäsningen lagras vinet på ekfat, 18 hl, i minst 14 månader och vilar sedan i minst 4 månader i flaskan innan den släpps ut på marknaden.

   

 • Passar till

  Urgott till krämig fläskfilépasta, grillad biff med svampsås, frikadeller i tomatsås eller vegetarisk pizza med tryffel, salvia och peccorino.

 • Övrigt

  Azienda Agricola Fietri ligger vackert inbäddat, i Chianti Classico,-urpsrungsdelen av Chiant-distriktet. 2003 började familjen Fietri ett stort arbete med att modernisera vingården och från 2006, i linje med sitt kvalitetstänk började familjen även bulteljera på vingården, fram till dess så producerades endast vinerna på gården man har även omsurgsfullt och succesivt utökat vingårdarna och sedan 2013 har man 8 hektar ekologiska odlingar.     

  https://www.premiumwine.it/