Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Nerodavola.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13 %

Vin > Rött

Nero d’Avola Le Pirre

Namnet på denna solmogna charmör, ”Le Pirre” refererar till de typiska stenar som man finner i vingårdarna på Sicilien som dränerar dessa, ger vinerna en mineralrik karaktär samt reflekterar solen upp till druvorna.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Premium Wine Selection

 • Region

  Sicilien

 • Druva

  Nero d’Avola

 • Doft

  Doft av jordgubbar, röda körsbär, blåbär, skogshallon, tobaksblad och mjölkchoklad.

 • Smak

  Fylligt och bjussigt vin packat med frukt och bär, härligt frisk syra och mjuk strävhet samt i karaktären vinbär, moreller, björnbär, tranbär, läder, tobak, rökiga mineraltoner samt viss kryddighet och cederträ i det långa, snygga avslutet.

 • Vinifiering

  Skörden sker för hand under andra halvan av september. Vinifieringen sker i temperaturkontrollerade ståltankar och skalen får macerera, urlakas, i 7 dagar för maximal extraktion av färg, smak och doft till det färdiga vinet. Vinet får vila och mogna i 3 månader på ståltank efter jäsningen samt två månader på flaska innan det släpps ut på marknaden.

   

 • Passar till

  Till typiska sicilianska stekta risbollar ”aranchini”, till halstrad svärdfisk, calamari fritti, grillat rött kött gärna med feta och salta tillbehör, grönsaksgratäng samt smakrika lagrade ostar.

 • Övrigt

  Premium Wine Selection’s team består av Silvano och Luigi Piacentini samt oenologerna Armando Vasco och Giorgio Barbero. Tillsammans väljer och utvecklar de viner från olika italienska regioner. Målet är att representera och erbjuda exklusivt prestigefyllda viner till utmärkt värde. Oenologerna samarbetar med experter som är specialiserade på olika stadier av vinframställningen och man följer på detta sätt druvan hela vägen från odling, urval och skörd, samt till lagring och buteljering av vinet. Man har en ständig teknisk övervakning och kvalitetskontroll för att garantera excellens för varje enskild produkt. Teknik kombineras på detta sätt med generationers erfarenhet inom vinframställning.

  https://www.premiumwine.it/